FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ȘCOLILOR DE TEATRU

Distribuie pe:

Săptămâna 4-11 iulie, se află sub semnul Thaliei. Începând de anul trecut, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale" București (UNATC), Institutul Cultural Român, Asociația Pro Casandra, Muzeul Bucovinei, Universitatea „Ștefan cel Mare" Suceava (USV), Centrul Cultural Bucovina și Uniunea Națională a Polonezilor, în asociere cu Municipiul Suceava și Consiliul Județean Suceava, au promovat un proiect prin care să se încurajeze debutul artistic, susținerea tinerilor artiști și promovarea artei contemporane. Proiectul a îmbrăcat forma Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru, un adevărat maraton de spectacole studențești - naționale și internaționale.

Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul aduce în atenția publicului spectacole reprezentative de licență și masterat ale școlilor de teatru din România: Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca - Facultatea de Teatru și Televiziune, Universitatea „Lucian Blaga" Sibiu - Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea de Arte Târgu-Mureș - Facultatea de Arte, Departamentul de Teatru și Arte Vizuale, Universitatea de Vest din Timișoara – Departamentul Muzică și Actorie din cadrul Facultății de Muzică și Teatru, UNATC

„I.L. Caragiale" București - Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion București - Facultatea de Arte, Departamentul Artele Spectacolului. Componenta internațională a festivalului este asigurată de Republica Moldova - Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău, Facultatea de Teatru, Film și Dans, Franța - ACTEA, Ville de Caen, Polonia - Academia Națională de Artă Teatrală „Aleksander Zelwerowicz" Varșovia, Serbia - Universitatea de Arte din Belgrad, Facultatea de Artă Teatrală. Accesul publicului fiind gratuit, spectatorii vor putea împărtăși emoțiile viitorilor actori, regizori și scenariști, al căror debut artistic este încurajat în acest mod.

Ca orice eveniment cultural care se dorește a se ridica la cele mai înalte standarde și a continua cât mai mult în timp, nici acest festival nu a scăpat de umbra incertitudinii, a barierelor în calea implementării de proiect și găsirii sponsorilor pentru costurile organizatorice. Ne bucurăm că toate impedimentele au fost depășite, că teatrul a mai câștigat o bătălie și așteptăm ca studenții din Târgu-Mureș să ne facă mândri de prestațiile lor.

Lasă un comentariu