Atenție! Escrocii efectuează sondaje false în numele ANAF!

Distribuie pe:

Imaginația escrocilor nu mai are nicio limită, ultima lor găselniță fiind „realizarea unui sondaj" în numele ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), prin care să afle date confidențiale despre conturile românilor.

În acest sens, după ce mai mulți contribuabili au reclamat că le-au fost cerute informații confidențiale printr-un sondaj telefonic atribuit fiscului, ANAF atrage atenția asupra unei tentative de fraudă.

„În această perioadă, efectuăm un singur sondaj de opinie, derulat telefonic, care nu cuprinde întrebări referitoare la date ale contribuabililor legate de conturi bancare, carduri asociate contu-rilor deschise sau de cuantumul datoriilor la bugetul de stat. Sondajul efectuat de ANAF are ca obiectiv evaluarea efectelor și rezultatelor campaniei media în desfășurare, iar singurele întrebări din chestionar care vizează detalii legate de companie sunt legate de anul de înființare, codul CAEN, numărul mediu de angajați, cifra de afaceri, în ce localitate și județ se află sediul firmei și ce fel de contribuabil este (mare, mijlociu sau mic).

Prin urmare, vă rugăm să acordați o atenție deosebită în cazul în care primiți solicitări de natura celor de mai sus și vă asigurăm că vom lua toate măsurile necesare în vederea depistării persoanelor vinovate", precizează ANAF, într-un comunicat de presă.

 

Lasă un comentariu