„Ştiinţă şi... Religie"

Distribuie pe:

1. „Biblia este harta lui Dumnzeu, după care să te ghidezi, să te ferească de fundul mării, să îţi arate unde este portul şi cum ajungi la el fără să eşuezi pe stânci sau bancuri de nisip".

Henry Ward Beecher (1813-1887), congrenaţionalist american, reformator social, luptător pentru abolirea sclaviei, participant la războiul civil din America.

***

2. „Învăţând să vă folosiţi corect şi în mod benefic puterile lăuntrice, veţi deschide poarta acelei închisori, o să vă învingeţi teama şi veţi accede la o nouă existenţă ce a fost descrisă de Sf Pavel drept „glorioasa libertate a fiilor lui Dumnezeu".

Josef Murphi (1898-1981), de origine irlandeză, stabilit ulterior în anul 1920 în New-York. A terminat facultatea de chimie, devenind farmacist. Doctor în psihologie la Universitatea din Carolina de Sud. A scris timp de 30 de ani şi a studiat chiar şi în India, unde este autorul câtorva cărţi. Printre cărţile de bază: „Legile uimitoare ale minţii cosmice", „Miracolul din dinamica minţii", „Răspunsul este în rugăciune". A fost o personalitate mondială în studiul subconştientului uman. La cursurile sale duminicale, participau între 1300 -1500 persoane.

A avut o emisiune radio duminicală, unde a vorbit până ce a murit, în anul 1981.

Autor de citate:

„Iubirea, pacea lăuntrică, bucuria acestea nu îmbătrânesc niciodată".

„Omul îşi creează raiul şi iadul propriu prin modul său de a gândi, de a simţi, şi a crede".

„Rugăciunea cu adevărat eficientă este realizată atunci când prezenţa lui Dumnezeu curge prin voi ca armonie, sănătate, pace, bucurie, acţiune dreaptă, exprimare adevărată de sine, inspiraţie".

***

3. „Cred în bunul Dumnezeu, în roadele pământului şi în liniştea familiei".

Victor Surdu (1947-2011), inginer agricol, deputat român (1990-1992), ministru al Agriculturii (1989-1990), secretar de stat în Guvernul Petre Roman, membru PSD, PDAR ŞI PDSR. A fost soţul îndrăgitei cântăreţe de muzică uşoară ANGELA SIMILEA. A murit la vârsta de 63 de ani, suferind de cancer la pancreas. Era numit de ţăranii moldoveni de la conacul Schitul Duca „Boierul Surdu", fiind etichetat ca un gospodar de frunte şi de o omenie deosebită: „Păi, dom'le, pe vremea Surdului, tarlaua era tarla, munca - muncă şi distracţia -distracţie. Dădea pâine, vin şi muzică pe tarla ca să ridice moralul". Era „pâinea lui Dumnezeu", Acum... după moartea lui totul s-a dus pe apa... sâmbetei", spunea moş Eftimie. Angela Similea mărturiseşte: „Victor m-a cucerit prin poezia sa, pentru că mi-a scris poezii cu petale de flori aşternute în faţa mea, cu buchete imense, cu dragostea lui pentru muzică".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu