Peste trei sferturi dintre gospodăriile în care trăiesc copii au acces la internet!

Distribuie pe:

Conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS), anul trecut, din totalul gospodăriilor din România, mai mult de jumătate (54,4%) erau conectate la reţeaua de internet de acasă, iar majoritatea (70,9%) dintre acestea se găseau în mediul urban.

În profil teritorial, cea mai răspândită conectare la internet a fost în gospodăriile din regiunea Bucureşti-Ilfov (peste trei gospodării din patru) urmată de regiunile din Vest şi Nord-Vest (circa trei din cinci gospodării), Sud-Est şi Centru (două gospodării din patru), în timp ce ponderile cele mai mici s-au constatat în regiunile Sud Muntenia (46,1%) şi Sud Vest Oltenia (47,1%).

După tipul de gospodărie, acolo unde trăiesc copii, frecvenţa conectării la internet este mult mai mare (77,6%), faţă de numai 40,2%, din totalul gospodăriilor fără copii. Ponderea cea mai ridicată a gospodăriilor cu copii cu acces la internet se găseşte în rândul gospodăriilor de patroni, urmate de cele de salariaţi. Proporţia gospodăriilor de lucrători pe cont propriu şi de persoane inactive, care au în componenţă copii şi care sunt conectate la internet, este de 49,4%, respectiv 54,4%. Foarte interesant este şi faptul că, dintre gospodăriile conduse de bărbaţi, aproape 60% aveau, în 2014, acces la internet, pe când în cele conduse de femei internetul exista în doar două din cinci gospodării.

După statutul ocupaţional al capului gospodăriei, cele mai mari ponderi ale celor care se conectează la internet se întâlnesc în rândul gospodăriilor de studenţi (97,4%), patroni (93,4%) şi de salariaţi (84,1%), iar cea mai mică proporţie se întâlneşte în rândul gospodăriilor conduse de pensionari (32,4%).

 

Lasă un comentariu