Ne scriu cititorii – INSTALAŢIA DE AER CONDIŢIONAT DE LA TEATRUL „ARIEL" NE-A DISTRUS LINIŞTEA

Distribuie pe:

În speranţa că vor fi luate măsuri concrete, dorim să facem publică o problemă care îi deranjează foarte mult pe locuitorii de pe strada Bela Bartok (şi străzile alăturate), din Târgu-Mureş.

De când s-a deschis teatrul de păpuşi „Ariel", de pe strada Poligrafiei nr. 4, suntem deranjaţi în continuu de zgomotul produs de instalaţia de ventilaţie (aer condiţionat). Instalaţia este pornită şi ziua, şi noaptea (reporneşte, cu aproximaţie, din zece în zece minute), producând un zgomot infernal, comparabil cu aterizarea sau decolarea unui avion.

Menţionăm că, după cunoştinţele noastre, teatrul „Ariel" este în pauză (vacanţă) de vară, deci nu susţine spectacole. Atunci, din ce cauză are aproape tot timpul ventilaţia pornită?!

Am avut o discuţie amiabilă cu directorul teatrului în legătură cu această problemă, dar nimic nu s-a schimbat.

În plus, încă de anul trecut, ne-am adresat următoarelor instituţii, prin adrese scrise şi înregistrate: Poliţia Locală, Garda de Mediu, Garda Naţională de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică (Sanepid). Fiecare dintre aceste instituţii ne-a răspuns (vom veni, vom verifica), însă pentru deranjul fonic nu s-au luat măsuri concrete, ci am primit doar promisiuni.

În numele locatarilor din strada Bela Bartok nr. 9, ROBERT FAKESCH

 

Lasă un comentariu