Atlas mondial al culorilor preferate pentru rujul de buze

Distribuie pe:

Rujul de buze este un produs cosmetic folosit în întreaga lume, dar culorile preferate pe diferitele meridiane ale globului diferă mult, relevă un studiu elaborat de Aeroportul Heathrow împreună cu grupul World Duty Free, care are 550 de magazine în 20 de țări, informează portalul marelui aeroport din Londra.

Intitulat „Lipstick colour of the year" („Culoarea anului la rujuri"), raportul prezintă tendințele în domeniu în 50 de mari destinații de călătorie și a fost realizat și cu ajutorul datelor de la Heathrow, unul dintre cele mai mari aeroporturi la nivel mondial, în magazinele căruia se vând 12.500 de produse cosmetice - printre care 1.451 de modele de rujuri -, de la 120 de mărci.

Conform acestei cercetări de piață - ale cărei rezultate au fost sintetizate într-o sugestivă hartă a lumii colorată în funcție de rujurile folosite - londonezele optează pentru buzele în nuanțe suave, vedeta anului purtând numele de „Caramel Nude", iar la polul opus, femeile din New York aleg un roșu strălucitor, „Bright Red", inspirându-se, probabil, din machiajul unor vedete precum Gwen Stefani, Taylor Swift sau Sarah-Jessica Parker.

Renumite pentru aerul lor șic, pariziencele nu vor să lase impresia că fac eforturi pentru a fi frumoase, așa încât mizează pe aspectul natural. Ele folosesc rujul „Dusky Rose", un roz închis, care să permită ochilor să iasă în evidență și, totodată, să le sublinieze feminitatea, comentează autorii raportului.

La Shanghai se poartă o cu totul altă nuanță de ruj, „Sheer Coral", mult mai caldă, dar care se armonizează perfect cu culoarea pielii și forma buzelor chinezoaicelor.

Un ruj „Rose Pink", un roz trandafiriu, care poate părea calm, insipid aproape, predomină în Dubai, dar acolo el este asociat cu un puternic machiaj în tonuri de negru-fumuriu care alungește și dă mister ochilor, totul într-o notă de extravaganță și opulență.

 

Lasă un comentariu