Semnal civic - GRUPELE I ȘI A II-A DE MUNCĂ VOR PRIMI PENSII MAI MARI

Distribuie pe:

UNPR salută promulgarea de către președinte a legii privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede creșterea punctului de pensie cu 50%, pentru pensionarii care au lucrat în grupa I de muncă și cu 25% pentru cei din grupa a II-a. De această lege, cu un caracter reparatoriu, vor beneficia 500.000 de români, care au lucrat în condiții dificile. Actul normativ vine în completarea eforturilor întreprinse de către cabinetele conduse de Victor Ponta pentru a asigura tuturor pensionarilor din România un trai decent, pe măsura muncii depuse, în perioada activă. În ultimii trei ani de guvernare, actuala coaliție a reușit să își realizeze angajamentele luate în fața alegătorilor de a reîntregi pensiile și de a le indexa peste rata inflației. Astfel, numai în 2015, pensiile au înregistrat o creștere de 5%, cu mult peste rata inflației, de care au beneficiat 4,87 de milioane de pensionari. Ca partid cu vocație progresistă, UNPR este, în mod firesc, preocupat de sustenabilitatea și echitatea sistemului de pensii, precum și de recompensarea pe măsură a cetățenilor care au prestat, de-a lungul vieții, munci dificile, cu grad de pericol ridicat sau care afectează în mod particular starea de sănătate.

Ca întotdeauna, măsurile favorabile unei mari mase de cetățeni au fost criticate din perspectiva lipsei resurselor financiare. Nu este cazul, acum. Datele confirmă avansul substanțial al economiei românești, pe primul trimestru al anului în curs. Prin prisma datelor prezentate de către INS, România rămâne performera UE, sub raportul ritmului de creștere economică înregistrat în trimestrul I al anului 2015. Aceste date oferă premisele pentru o creștere record, în 2015, dar și pentru accelerarea ritmului de dezvoltare a PIB în anii următori.

Observațiile și sugestiile dumneavoastră le citesc și ascult la email: claudiupuiac@gmail.com, telefon: 0265-32.38.82. Vă aștept la audiențe, în fiecare joi, între orele 18-20, la sediul UNPR Mureș, Piața Trandafirilor nr. 42.

Lasă un comentariu