ASA Târgu Mureş - Dinamo: 0-0. A şasea remiză în primele şase meciuri ale noului sezon al Ligii 1

Distribuie pe:

ASA Târgu-Mureş - Dinamo 0-0, în prima etapă a noului sezon din Liga 1. Un meci dominat de echipa pregătită de Vasile Miriuţă, dar fără a reuşi golul victoriei la cele 2-3 ocazii importante de gol. De partea cealaltă, Dinamo a preferat să se apere aglomerat, fără nicio ocazie de gol, ba, mai mult, fără un un şut periculos pe poarta lui Stăncioiu. Înainte de startul jocului, căpitanul echipei, Gabi Mureşan, a prezentat publicului de pe Trans-Sil trofeul Supercupei României, câştigat miercuri la Constanţa.

Meciul a început cu şutul lui Brandan, care a ocolit poarta lui Cerniauskas, în minutul 7. Cea mai mare ocazie a primei reprize şi chiar a meciului vine în minutul 27.

Corner de pe dreapta pentru ASA, Mureşan reia cu capul, dar portarul advers scoate cu un reflex uluitor. În finalul primei părţi, Axente scapă singur, lateral dreapta, dar şutul său este blocat. Repriza a doua a fost mai săracă în ocazii, capul lui Ndoye, din centrarea lui Jurado, fiind singura şansă importantă de gol. În prelungiri, Hanca trimite cu capul în plasă, dar golul este anulat, mijlocaşul nostru fiind în afara jocului. ASA - Dinamo se încheie 0-0, acelaşi debut ca în sezonul trecut. Să sperăm că rezultatul final va fi cel puţin la fel. ASA a evoluat cu: Stăncioiu - Golanski, M. Constantin, Bejan, Bilic - Gorobsov - Luis Pedro (52-Hanca), Mureşan, Brandan - Axente (74-Ruben Jurado) - Manolov (58-Ndoye). A fost cel de-al 6-lea egal din primele 6 meciuri ale primei etape. Antrenorul formaţiei ASA, Vasile Miriuţă, s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei pe care o pregăteşte: „Nu am mai auzit nicăieri de 6 egaluri în tot atâte jocuri. Dar e clar, fiecare echipă încearcă să nu piardă în acest debut de campionat. Formaţiile nu sunt încă închegate, mai au nevoie de pregătire. Nu le reproşez nimic jucătorilor mei, au evoluat bine, am încercat să câştigăm, dar până la urmă trebuie să ne mulţumim cu acest egal".

În etapa viitoare, ASA va juca duminică, 19 iulie, de la ora 21, la Giurgiu, cu Astra. Până atunci, vineri ne vom afla adversarul din turul 3 al UEFA Europa League. Alte rezultate consemnate în etapa I, Liga 1: FC Voluntari - CSMC Iaşi 1-1, Astra Giurgiu - Concordia Chiajna 2-2, FC Viitorul - CFR Cluj 2-2, Steaua - Petrolul 0-0, CS U Craiova - FC Botoşani 0-0. Partida ACS Poli Timişoara - Pandurii Tâgu Jiu s-a jucat luni, după închiderea ediţiei. 

Lasă un comentariu