Când te faci „prieten cu dracu'…", …dracu' te ia!

Distribuie pe:

Vă mai amintiți, stimați cititori? Imediat, după ce a fost nominalizat ca premier, liderul PSD, Victor Ponta le spunea, ironic, celor care-l acuzau de o prea mare „apropiere" de UDMR -deși majoritatea de 70% în Parlament nu reclama acest lucru - că: „Uneori, te mai faci prieten și cu dracul, problema este dacă puntea aia te duce în direcția bună pentru toată lumea."

Drept care, chiar înainte de a fi numit premier, Victor Ponta și-a dezamăgit alegătorii, anunțând la un post de televiziune că l-a felicitat pe Kelemen Hunor pentru alegerea sa (după un Congres, ca președinte al UDMR, n.n.), în vederea (se subînțelegea) unei posibile cooptări la guvernare. Adică, a unei formațiuni care guvernase, anterior, cot la cot, cu fostul PDL. Și-a înșelat deci Ponta alegătorii? Ar fi făcut-o, dacă la vremea respectivă, nu întâmpina opoziția fermă a PNL-ului condus atunci de Crin Antonescu. Dar, cum „dracu' bătea la ușă", aceasta nu l-a împiedicat, totuși, pe Victor Ponta să-l numească pe udemeristul György Frunda drept consilier personal. Și, încă, culmea, pe probleme juridice, deși Ponta este, el însuși, jurist de profesie! Apoi, încă de la numirea sa ca premier, Victor Ponta și-a uitat promisiunea făcută în campania electorală (de a nu se lăsa șantajat, dacă va avea o majoritate parlamentară confortabilă) și nu a scăpat de obsesia UDMR, a jucat la două capete, cum se spune.

Și acum, apropo de „te faci prieten și cu dracul, problema este dacă puntea aia te duce în direcția bună", de care vorbea Ponta, direcția nu doar că nu a fost bună, dar s-a dovedit catastrofală la alegerile prezidențiale. În prejma acestora, mai mulți cetățeni (cititori ai „Cuvântului liber") ne-au spus: „Îl vom vota pe Ponta la prezidențiale atunci când ne va spune clar și concis, care este opinia oficială a primului-ministru față de toate cererile aberante și neconstituționale ale UDMR!". Și cum Victor Ponta n-a spus-o nici până în ziua de azi, s-a văzut cum l-au votat: a pierdut lamentabil „prezidențialele"! ca și în trecut, fostul său mentor în ale politicii, Adrian Năstase, demonstrându-se, încă o dată, dacă mai era nevoie, că alegerile se pierd ori se câștigă în Transilvania, nu pe la Caracal sau Târgu Jiu! Sigur, „un dialog cu UDMR este necesar", deoarece - spunea Ponta - „este reprezentanta maghiarilor, iar în probleme precum modificarea Constituției, descentralizarea țării, dezvoltarea regională, se impune un astfel de dialog". Cum, de altfel, trebuie dialogat cu alte partide parlamentare. Numai că acest dialog - dacă, într-adevăr a avut loc! - conținutul lui trebuia dezvăluit opiniei publice, celor care te-au

(v-au) ales. Stabilitatea politică e un lucru pe care orice om de bună credință o apreciază. Depinde doar ca tot ceea ce face și a făcut până acum să fie realizat cu convingerea că este bine pentru România și că deciziile luate vor avea efecte benefice.

Nu este nicio noutate: când omul ajunge la necaz - cum este Ponta acum! -, „dracu' te ia", dacă ai prea mare încredere în prieteni, în unele partide și politicieni. S-a văzut și la recenta alegere (pentru a doua oară!) a lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, când, în Parlament, unele partide „apropiate" au votat altfel decât opțiunea PSD-ului, care a boicotat votul!

Lasă un comentariu