Când să apelăm la un nutriționist dietetician?

Am stat din nou de vorbă cu Ioana Monica Sânpălean, specialist în nutriție și dietetică de la Asociația ProNutriție și am discutat despre când ar fi bine să apelăm la un dietetician și care sunt categoriile de persoane cărora se adresează.

Peste tot auzim cât este de important să avem o alimentație sănătoasă ca să prevenim afecțiunile care pot apărea, drept consecință a unei alimentații haotice și dezechilibrate. Chiar dacă există acces la mii de diete și sfaturi de nutriție din cărți, reviste sau de pe internet, este indicat să apelați la un specialist în nutriție și dietetică. Acesta vă poate oferi recomandări personalizate în funcție de nevoile, preferințele și posibilitățile dumneavoastră.

Prin urmare, dieteticienii se adresează persoanelor:

• sănătoase care doresc să se alimenteze corect, să aibă un stil de viață sănătos;

• care doresc o scădere sau creștere ponderală controlată și sănătoasă;

• care suferă de diferite afecțiuni: cardio-vasculare, afectiuni endocrine, afectiuni gastro-intestinale, diabet zaharat, dislipidemii, intoleranțe alimentare, etc.;

• cu alimentație specifică: vegani, vegetarieni, ovo-lacto vegetarieni;

• aflate în situații particulare: sarcină, lăuzie, alăptare;

• din fiecare categorie de vârstă;

• care practică activități fizice regulate sau sport de performanță.

O alimentație sănătoasă și echilibrată crește calitatea vieții și ajută la prevenirea îmbolnăvirilor, așadar nu ezitați să apelați la un dietetician care să vă ghideze și să fie alături de dumneavoastră pas cu pas.

 

Lasă un comentariu