Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Un nume pentru Dumnezeu - cel care nu uită cele patru etape: «Cu Dumnezeu», «Pentru Dumnezeu», «La Dumnezeu» și «În Dumnezeu»".

Vladimir Ghica (1873-1954), diplomat, scriitor, om de caritate, preot biritual (bizantin și latin), confesor, director spiritual, nepotul lui Alexandru Grigore Ghica, ultimul principe al Moldovei. Tatăl lui a fost Ioan Grigore Ghica, fost diplomat, ministru de externe și al apărării României. Monseniorul Vladimir Ghica a fost beatificat pe data de 31 august 2013 la București. A fost botezat și miruit ortodox, provenind dintr-o mamă ortodoxă foarte credincioasă. În 1878 este trimis la o școală în Franța, unde va fi lăsat în grija unei familii protestante, în zonă nefiind nicio biserică ortodoxă. Urmează Facultatea de Științe Politice, iar în paralel, frecventează cursuri de medicină, botanică, arte, litere, filosofie, drept și istorie. În 1898 merge la Roma unde va urma Facultatea de Filosofie-Teologie a dominicanilor. Papa Pius al XI-lea l-a trimis în misiune la București, Roma, Paris, Congo, Sydnei, Buenos Aires ș.a., numindu-l „Marele vagabond apostolic". Participă la serviciile sanitare în Războiul Balcanic din 1913 și se dedică fără frică bolnavilor de holeră la Zimnicea. În anul 1923 a fost hirotonit preot la Paris, și a primit dreptul de la Sfântul Scaun să slujească și în ritul bizantin (ortodox). În anul 1952 a fost acuzat de „înaltă trădare" și închis în pușcăriile comuniste unde este bătut, schingiuit , umilit, și unde moare în anul 1954. A fost un promotor în multe domenii, activitatea sa depășind granițele confesionale și spiritul timpului, fiind un adevărat precursor al ecumenismului.

***

„Baza fundamentală a credinței și a cunoașterii este încrederea în Dumnezeu".

Charles Hodge (1797-1878), scriitor, profesor, rector al Seminarului Teologic de la Princeton între anii 1851-1878

***

„Iubirea de Dumnezeu este singura posibilitate de a fi totdeauna fericit".

Valeriu Popa (1924-1997), a fost și rămâne marele vindecător al României, un deschizător de școală și drum în domeniul naturismului și bioenergiei în țara noastră. Primind sfaturile lui mii de oameni - bolnavi fără alte șanse pe calea medicală alopată - s-au vindecat. A fost promotorul călăuzirii pașilor noștri prin labirintul unei practici naturiste puțin cunoscute la noi și mai puțin acceptate de lumea medicală. Autor de cuvinte memorabile: „Iertarea este calea spre adevărata sănătate și fericire".

„Binele de azi este binele de mâine, răul pe care-l faci azi îl primești mâine".

„Eu nu vindec, vindecarea o face divinitatea".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu