Răspunsul politicienilor români la criza europeană: își măresc salariile

Distribuie pe:

În timp ce în Parlamentul European se dezbate soarta Greciei și a Europei, de care depinde și soarta României, clasa politică autohtonă a găsit soluția pentru criză: mărirea salariilor înalților demnitari. Și, pentru că doar parlamentarii au beneficiat de măsurile anticriză cu dedicație pentru buzunarele lor prin mărirea pensiilor, este rândul președintelui, premierului, miniștrilor, președinților celor două Camere ale Parlamentului, directorilor de servicii secrete și al altor asemenea sus-puși să se asigure împotriva crizei.

În ultima sa zi ca premier interimar, Gabriel Oprea a dorit să intre în istorie ca fiind cel care a găsit soluția finală la criză: creșterea veniturilor demnitarilor. În felul acesta, ei nu vor resimți valul care lovește Europa. România se va împrumuta în continuare la FMI și la alte instituții dornice să dea bani cu dobândă pentru că va avea nevoie să acopere pensiile de lux ale parlamentarilor și salariile proaspăt crescute ale miniștrilor și înalților demnitari.

Și președintele Iohannis este de acord să-i crească veniturile, după ce, în cazul pensiilor parlamentarilor, a declarat că "va face o analiză profundă". În urma acesteia, concluzia lui Iohannis a fost că e bună și o mărire la salariul președintelui, ca să nu fie mai prejos de ceilalți aleși.

La fel ca în cazul tuturor voturilor importante, PNL și PSD, Iohannis și Ponta, dreapta și stânga dovedesc o capacitate teribilă de a regăsi același numitor comun al politicii românești din ultimii 25 de ani: totul pentru binele politicienilor, nimic pentru români. Ce au făcut demnitarii recompensați acum cu mărire de salarii ca să merite acest lucru?

Lasă un comentariu