Știință și... Religie

Distribuie pe:

„Dumnezeu este pretutindeni. De aceea, Dumnezeu nu este nicăieri anume, deoarece, pentru a fi undeva anume, Dumnezeu ar trebui să nu fie în altă parte - ceea ce nu este posibil pentru Dumnezeu. Dumnezeu nu se arată ca Dumnezeu în Sine, din sau prin observație exterioară, ci prin experiență interioară".

Neale Donald Walsch (1943-), scriitor american, autor de citate:

„Dacă Dumnezeu este ținta ta, atunci ai noroc; pentru că Dumnezeu este atât de mare încât nu se poate să nu nimerești".

„Este momentul să te împrietenești iarăși cu mintea ta. Fii alături de ea - s-a simțit atât de singură. Fii cel care o hrănește - a fost atât de flămândă".

***

„Împărăția lui Dumnezeu este starea de conștiință în care mintea conștientă, subconștientă și supraconștientă se află în comuniune cu Dumnezeu".

Herbert Haris (1926-2014), scriitor american, autor de citate.

„În viață dacă nu cultivi conștient florile talentului și ale darurilor pe care le-ai primit de la Dumnezeu, buruienile gândurilor, emoțiilor și experiențelor negative se vor înmulți până ce vor sufoca toate celelalte plante".

„Să trăiești astfel încât felul în care ți-ai trăit viața să trăiască mai mult decât tine".

„Cu cât credința și încrederea ta în Dumnezeu este mai mare, cu atât vei fi mai capabil să rezolvi probleme mai mari. Împărăția lui Dumnezeu este un tărâm al ideilor".

***

„Tu ești sub protecția divină și Dumnezeu nu întârzie niciodată să vină la întâlnirea cu tine".

Florence Scovel Shinn (1871-1940), ilustratoare americană.

În cea de-a doua parte a vieții și carierei sale, Florence Scovel a susținut conferințe de metafizică și a scris patru cărți, prin care arată că omul, prin puterea gândului și a cuvântului rostit, prin stările de spirit pe care le trăiește își poate construi propriul destin. „Nimic nu e prea bun ca să nu fie cu adevărat. Nimic nu e prea minunat ca să nu se întâmple. Nimic nu e prea bun ca să nu dureze".

„1001 CUGETĂRI"

 

Lasă un comentariu