Dreptul la educație - egal pentru toți copiii!

Distribuie pe:

Mâine, 17 iulie, de la ora 16, Sala mare a Teatrului de păpuși Ariel din Târgu-Mureș (strada Poligrafiei nr. 4) va găzdui Conferința ÎNDRĂZNEȘTE! - Toți copiii au dreptul la educație de calitate. Evenimentul este organizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), în parteneriat cu Fundația Transilvană ALPHA, membră a rețelei Dizabnet și face parte dintr-o serie de cinci conferințe regionale ce vor fi organizate pe parcursul acestui an, în cadrul unui proiect mai amplu, finanțat de Fundația pentru o Societate Deschisă - Inițiativa pentru drepturile omului.

Conferința se adresează părinților de copii cu dizabilități, educatorilor și specialiștilor în domeniu, organizatorii propunându-și să ofere informații privind mijloace și modalități practice de abordare a problemei.

„Deși legislația internațională prevede în mod expres includerea copiilor cu dizabilități în școlile de masă, peste 30.000 de copii din această categorie sunt segregați în școli speciale, 20.000 sunt neșcolarizați, iar cei care învață în școlile de masă nu beneficiază de măsuri de suport și adaptare conform nevoilor lor, profesorii nu sunt instruiți cum să le gestioneze problemele, iar discriminarea este prevalentă", se arată într-un comunicat remis presei de către organizatori. 

Lasă un comentariu