ANSAMBLURILE ARTISTICE ALE „MIORIŢEI" - INVITATE LA FESTIVALURI INTERNAŢIONALE

Distribuie pe:

În perioada 25-31 iulie, Ansamblurile târgumureşene „Mioriţa" vor participa la Festivalul internaţional de folclor de la Rimini - Italia.

După cum ne spunea preşedintele acestor ansambluri, Gheorghe Vanga, în această zonă a Italiei trăiesc peste 11 mii de români, iar artiştii ansamblurilor vor fi însoţiţi şi de câţiva artişti plastici de la Asociaţia Artiştilor Plastici Mureş, conduşi de preşedintele AAP, Ilarie Gh. Opriş. Cu acest prilej, în această localitate italiană va fi organizată o expoziţie de pictură despre Târgu-Mureş. Delegaţia românească prezentă în Italia va duce românilor din această parte a Italiei câteva sute de volume de carte românească şi peste o sută de lucrări de artă populară, astfel că, pentru românii din această localitate, cu ajutorul preotului ortodox şi al Consulatului General al României la Bologna, se vor pune bazele unei biblioteci româneşti şi a unui muzeu de etnografie de la sediul Bisericii ortodoxe din Rimini.

Aşa cum îmi relata preşedintele Gheorghe Vanga, toate aceste acţiuni, care se vor organiza în Italia, se datorează sprijinului acordat de Primăria Târgu-Mureş, personal de dl Claudiu Maior, viceprimar.

De menţionat că în perioada 10-18 aprilie, Ansamblul „Şireagul", care a împlinit 50 de ani de activitate, a fost invitat la Festivalul internaţional de folclor din Dubai, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de folclor din lume.

Cu acest prilej, se solicită românilor care vor să doneze cărţi românilor din Rimini-Italia să solicite informaţii la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureş, la telefoanele 0742 91.81.78, 0742 25.25.48 şi 0745 45.87.59.

Lasă un comentariu