În prim-plan, câștigul, nu sănătatea clientului!

Distribuie pe:

Specialiștii în mezeluri - între care managerul firmei Lorialba, Radu Furdui - susțin că, în România, 99% din carne este injectată. Cu ce? Cu apă, sare și fosfați. Ce înseamnă aceasta? Creșterea în volum a produsului și, înplicit, a costului. Un exemplu. Ca să produci un kilogram de preparate tradiționale neinjectate trebuie să folosești 1,4 kg de carne, în timp ce pentru un kilogram din același produs injectat se folosesc doar 600 de grame de carne. Cărnii îi crește volumul și randamentul, deoarece se introduc aditivi care rețin apa. Totul pentru câștig. Dacă un kilogram de carne macră costă - să zicem - 12 lei, câștigul minim prin injectare este de 30%.

Produsele neinjectate sunt, la galantare, cu aproximativ 20% mai scumpe decât cele convenționale, însă calitate a lor este net favorabilă. Încă o subliniere a specialiștilor: sațietatea. 100 de grame de produs de carne neinjectată te satură la fel ca și 800 de grame de carne injectată cu saramură chimizată.

Cât despre alimentația… nepotrivită, specialiștii în nutriție atrag atenția că bolile civilizației moderne, precum obezitatea, diabetul, Parkinson, Alzheimer și cancerul sunt rezultatul alimentației nepotrivite. Prin prevenție, respectiv printr-o alimentație sănătoasă, se evită 70% dintre boli și 80% dintre cazurile de cancer.

Drept care, de curând, ștampila CEFF aplicată pe ambalaj atestă că produsele alimentare nu conțin nici una dintre cele 70 de substanțe grupate în conservanți, coloranți artificiali, îndulcitori și glutamați. Este vorba de 70 de aditivi suspectați de specialiști că sunt cauzatori de boli, chiar dacă ei sunt acceptați în Uniunea Europeană.

Lasă un comentariu