ASA caută salvarea prin calificarea în grupele Europa League: „Asta ne-ar aduce liniștea"

Distribuie pe:

Curtea de Apel Târgu-Mureș a respins contestația clubului ASA împotriva măsurilor de blocare a conturilor dispuse de Direcția Națională Anticorupție. Chiar și așa, Claudiu Maior îi asigură pe jucători și pe fani că vicecampioana are un viitor și că fotbaliștii își vor primi banii. Oficialul recunoaște că o calificarea în grupele Europa League ar rezolva multe dintre problemele clubului.

„Trebuie să găsim soluții pentru a plăti salariile vechi. Majoritatea jucătorilor au dat dovadă de caracter. Cu Astra nu s-a jucat cu gândul la bani. Primele nu vor mai fi ca în sezonul trecut. Calificarea în grupele Europa League ne-ar aduce o liniște. Ar veni 3-4 milioane de euro. Din păcate, informațiile sunt greșite: conturile nu sunt blocate, s-a pus oprire până la strângerea unei anumite sume: 1.800.000 de euro, banii de la Ligă, din drepturile TV. În rest, clubul poate funcționa mai departe. Nu am apucat să citesc comunicatul. Am înțeles că scrie în el că nu intră în discuție că ne desființăm. Mergem înainte! Lucrurile se vor regla. Sunt legi și ele trebuie respectate. Sponsorii care au stat aproape ne ajută cu bugetul. E o chestie temporară. Din banii care ne sunt blocați, doar 40% erau bani pentru salariile jucătorilor. Funcționăm", a declarat Claudiu Maior, membru în Consiliul de Administrație al ASA.

ASA va evolua în turul III preliminar al Europa League contra francezilor de la Saint-Etienne. Meciul tur se va disputa pe 30 iulie, iar manșa secundă pe 6 august. Tragerea la sorți pentru play-off va avea loc pe 7 august.

 

Lasă un comentariu