Sfaturi de alimentație pentru viitoarele mirese

Distribuie pe:

Având în vedere că în acest sezon sunt multe nunți, am stat de vorbă cu Bea Nagy, nutriționist dietetician de la Asociația ProNutriție, ca să ne spună câteva sfaturi utile pentru alimentația viitoarelor mirese.

„Încrederea în sine ne face mai frumoase! Înainte de nuntă foarte mult mirese țin diferite cure de slăbire drastice sau petrec foarte mult timp în sălile de fitness, însă nicio cură de slăbire nu este de success fără un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Dacă avem nunta anul acesta e bine să începem din timp să ne ocupăm și de silueta noastră ca ziua nunții să fie magică așa cum am visat cu toții încă din copilărie.

Cu toții avem nevoie calorice diferite, care sunt stabilite de o serie de parametri și nu numai, avem metabolism diferit, avem preferințe alimentare diferite, masă musculară diferită și desigur și nivelul de activitate diferit! Astfel o dietă bazată pe nevoile personale este cheia succesului!

Un aspect important este să ne ocupăm de nivelul de hidratare, poate în această perioadă suntem mai stresate și avem foarte multe de rezolvat sau, pur și simplu, uităm de noi, nu consumăm apă suficientă. Pentru această problemă putem să descărcăm o aplicație să ne amintească să bem apă, să avem la noi mereu în geantă o sticlă de apă plată, când stăm la birou să bem cu paiul așa înghițim o cantitate semnificativ mai mare de lichide! Să încercăm să bem apa înainte de mâncare, și nu în timpul sau respectiv imediat după masă, deoarece perturbăm digestia!

Următorul aspect: să ne facem timp pentru masă, să ne organizăm din timp pentru a avea un meniu sănătos. O listă de cumpărături bine concepută ne poate salva în multe situații.

Să luăm micul dejun! Este cea mai importantă masă din zi! Să alegem fie ceva sățios, dar neapărat sănătos: să conțină legume și fructe, cereale sau pâine integrală (carbohidrați cu absorbție lentă) și o sursă proteică.

Când mergem la lucru să nu uităm să ne punem ceva pentru gustare. Semințe oleaginoase, fructe, biscuiți din ovăz, poate un smoothie sau un fresh din fructe și legume proaspete.

Prânzul să fie cald pe cât posibil, o supă ușoară de 300 ml. Ajung doar la 110-120 kcal și ne oferă o senzație de sațietate suficientă pentru ca să nu mâncăm o cantitate mai mare din felul doi.

Este important să mâncăm și la cină ceva ușor, să avem în stomac cu 2-3 ore înainte de culcare. De exemplu legume la grătar sau ciuperci umplute cu brânză sau o porție de brânză de vacă dietetică cu o linguriță de miere etc. Astfel organismul nostru nu va intra în starea de depozitare a doua zi!

 

Lasă un comentariu