Măi, să fie… Unde-i banu', hop și… „hoțomanu' "!

Distribuie pe:

Un cititor al ziarului se (și ne) întreba: „cum se face că, în ultima perioadă, atâția șefi (președinți) de Consilii județene «au treabă» cu justiția"? răspunsul ar fi simplu, la prima vedere: întrucât pe acolo se „jonglează" cu contractele cu bani!

Într-adevăr, după relatările mai multor ziare și agenții de presă, social-democratul Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean (CJ) Bacău, a fost ridicat de procurorii DNA veniți din Capitală, după aproape cinci ore de percheziții făcute la vila în care locuiește. Președintele CJ Bacău s-a trezit cu mascații la ușă, iar simultan au fost făcute 27 de percheziții la sedii de firme, la domiciliile unor șefi din cadrul instituției, dar și la direcții subordonate Consiliului Județean.

În urma acestui fapt, ziarul Libertatea (și nu numai) a făcut și un calcul. Proaspătul reținut Dragoș Benea îngroașă rândul șefilor de județe implicați într-un fel sau altul în dosare de corupție. Alți 12 oameni cu funcții similare sunt vizați de anchetatori, în spețe în care sunt verificate acuzații de abuz în serviciu, luare și dare de mită. În plus, încă 15 președinți de CJ-uri au dosare fie cu Agenția Națională de Integritate, fie de altă natură.

… De aceea, merită tot respectul nostru, al cetățenilor, cei care, deși ajunși în aceste funcții (președinți ai CJ) - respectă legislația financiară, banul public! În fond, pe noi, contribuabilii…

 

Lasă un comentariu