TENIS FEMININ - BRD BUCAREST 2015 - EDIȚIA A II-A

Distribuie pe:

La turneul de tenis care s-a încheiat duminică, pe tabloul principal au fost un număr de 7 tenismene românce, amintindu-le doar pe câteva: Norica Niculescu, Andreea Nițu, Alexandra Dulgheru etc., care pe parcursul turneului au fost eliminate.

Monica Niculescu și Andreea Mitu, sorții le-a pus față în față, în sferturile de finală în ziua de 17 iulie. A fost un meci care a durat două ore și 45 de minute. Primul set aparținând tinerei Andreea pe care l-a câștigat: 6-4. În setul al doilea, Monica, cu dorința de a-și egala performanța de anul trecut de la București, când a fost eliminată în semifinală de Simona Halep, începe cu mult curaj și o domină pe Andreea, câștigă setul al doilea cu 6-0, iar al treilea cu 6-2, cu scorul final: 4-6, 6-0, 6-2 și se califică în semifinale. Adversara lui Monica din semifinală a fost italianca Sara Errani, cap de serie unu. Partida a început în favoarea româncei care a câștigat primul set la 6-4, dar în continuare, jucătoarea italiană, cu un clasament și experiență mai bună, reușește să câștige ambele seturi, scor final: 6-4, 0-6, 2-6.

Parcursul bun al jucătoarei Monica Niculescu i-a adus 11.300 de euro și 110 puncte WTA.

Duminică a fost ziua finalelor la dublu și simplu

Perechea română compusă din: Andrea Mitu – Patricia Tig - având ca adversară pe Kalashnova (Georgia) - Ahuurs (Olanda), aceasta din urmă nu a lăsat nicio speranță cuplului român, învingându-l în două seturi: 2-0 (6-2, 6-3). Fetele noastre, ocupând locul al II-lea, au fost premiate cu 2.400 de euro și 150 WTA, iar câștigătoarele au primit 3.000 euro și 250 puncte WTA.

Finala la simplu, ultimul act al acestui turneu

Finalistele Sara Errani, cap de serie unu (Italia) și tânăra Kalashnokova (Slovacia) au jucat aproape patru ore, tinerețea a învins experiența, așa că tânăra din Slovacia a câștigat turneul de la București cu: 6-7 tay-brek 3-6, o partidă cum rar se poate vedea pe terenurile de tenis, efortul lor fiind recompensat cu bani și trofee.

Informații din tenisul internațional!

România-Slovacia s-au întâlnit în barajul de cupă Davis din turul al II-lea al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. Au fost trei zile negre pentru tenisul românesc care a pierdut cu scorul de 2-3.

 

Lasă un comentariu