Marţi, şedinţă de Guvern pentru rectificarea pozitivă a bugetului

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că în şedinţa de Guvern, care va avea loc marţea viitoare, va fi aprobată rectificarea bugetului pe anul 2015.

„Marţi avem şedinţa de Guvern pentru rectificare. Avem bani pentru a acoperi dublarea alocaţiei pentru copii şi pentru toate celelalte lucruri care au fost adoptate de către Parlament. Vestea bună este că nimeni nu pierde niciun leu, este o rectificare pozitivă, avem mai mulţi bani decât s-a trecut în Legea bugetului. Vestea proastă este că mulţi dintre dumneavoastră - nu vorbesc de miniştri, vorbesc de instituţii - n-aţi reuşit să cheltuiţi banii pe care îi aveţi. Asta nu e o veste bună, să aveţi bani şi să nu-i cheltuiţi. Deci, trebuie să găsiţi soluţiile să folosiţi banii pe care i-am strâns la buget şi e cel mai important", a spus Ponta, în şedinţa de Guvern de la Palatul Victoria.

Prim-ministrul l-a sfătuit, totodată, şi pe noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, să cheltuiască bugetul pe care îl are la dispoziţie, pentru construirea de şosele şi căi ferate.

„Am un mesaj către Transporturi: vă doresc succes, domnule ministru, ştiţi foarte bine despre ce e vorba în minister. Aţi venit într-un moment extraordinar de bun. Aveţi 12 miliarde euro pe Programul Infrastructură mare şi înţeleg că v-au aprobat un miliard de euro pe Connecting Europe Facility. Asta e vestea bună, că aveţi 13 miliarde. Vestea proastă e că trebuie să-i şi cheltuiţi şi poate reuşiţi să-i cheltuiţi în şosele, căi ferate, de care are nevoie această ţară", a afirmat Ponta.

 

Lasă un comentariu