DIALOG CU DOI BASARABENI

Distribuie pe:

Participând la închiderea Taberei internaţionale de pictură de la Sărmaşu (judeţul Mureş), m-am întâlnit cu doi fraţi de-ai noştri din Basarabia, pictori, care au fost invitaţi să participe la această tabără de către conducerea Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş.

Fiindcă i-am cunoscut şi mi-au făcut o deosebită plăcere să le ascult „limba dulce românească" n-am scăpat prilejul de a purta cu cei doi musafiri, de peste Prut, un scurt dialog.

- Sunt Vasile Ostahi din Republica Moldova, raionul Ialoveni şi particip pentru prima oară la această tabără internaţională, răspunzând invitaţiei colegilor noştri din Târgu-Mureş. E o plăcere deosebită, ne-am simţit bine, am creat tot ce e frumos din aceasta localitate şi, sper să mai fim invitaţi la noi tabere şi să ne bucurăm cu toţi oaspeţii.

A urmat un dialog ceva mai lung, intrând chiar în politica unirii celor două ţări româneşti de pe cele două maluri ale Prutului.

- Sunt Nicolae Căpăţână din Republica Moldova. Am fost invitaţi la această tabără de domnul Vasile Mureşan. Am o impresia foarte bună, un colectiv bun şi cu suflet mare, cu multă experienţă. Am învăţat multe lucruri noi de la colegi, am rămas mulţumiţi şi impresionaţi.

- Ce impresie aveţi, domnule Nicolae Căpăţână, despre România, cât o cunoaşteţi?

- Am o impresie bună de acasă, pe care am câştigat-o cu mulţi ani în urmă pentru că trebuie să fim uniţi. E necesar să ne adunăm şi să convingem românii de dincolo de Prut că trebuie să ne unim, pentru că nu avem încotro, dar ne trebuie timp. După cum am observat mai mulţi sunt pentru unire.

- Vă mulţumesc pentru dialog şi vă doresc drum bun spre Basarabia noastră dragă.

Lasă un comentariu