Scrisoare către premierul Ungariei, Viktor Orban

Distribuie pe:

Vom demara o campanie de boicotare a companiilor şi a produselor ungureşti, ca reacţie la faptul că Ungaria nu îl predă pe Marko Attila

Domnule prim-ministru,

Vă solicit să renunţaţi să veniţi în România pentru a nu provoca iarăşi animozităţi cu declaraţii împotriva statului român, dar vă atenţionez că, dacă autorităţile române sunt părtaşe la infracţiunile lui Marko Attila şi de aceea au uitat să-l aducă să răspundă în faţa justiţiei, poporul român nu acceptă un asemenea comportament din partea Ungariei.

Tocmai de aceea, vă avertizez că Partidul România Unită va demara în România o campanie publică de boicotare a companiilor şi a produselor ungureşti, ca răspuns la dispreţul statului maghiar faţă de lege şi ca reacţie la faptul că Ungaria nu-l predă pe Marko Attila. Oricum aţi depăşit orice măsură a toleranţei noastre în ultimii ani sprijinind UDMR şi alte formaţiuni maghiare din dorinţa unui nou rapt teritorial pe care îl şi puneţi în aplicare prin retrocedări frauduloase, similar cu cel la care a participat şi Marko Attila.

Publicul românesc a aflat cu stupoare că aveţi neobrăzarea să veniţi în România pe 25 iulie, în timp ce Ungaria îl ascunde şi îl protejează pe infractorul Marko Attila de justiţia din România. Faptul că autorităţile române vă permit să veniţi pe teritoriul statului român, în timp ce dumneavoastră nesocotiţi făţiş autoritatea acestuia, este o problemă internă a României şi trebuie să ne-o rezolvăm singuri. Nu sunteţi dumneavoastră vinovat că diplomaţia românăeste slugarnică, laşăşi incapabilă să vă declare indezirabil.

Vinovăţia dumneavoastrăeste că protejaţi un urmărit internaţional, încălcând atât principiul suveranităţii României, cât şi pe cel al normelor europene de drept. Acest lucru ne dovedeşte, fără putinţă de tăgadă, că sunteţi în complicitate cu Marko Attila şi că retrocedările ilegale din Transilvania, pentru care a şi fost condamnat, au girul şi sprijinul direct al Budapestei.

Cu toate acestea, cu toate că sunteţi în mod clar un inamic al României, vă permiteţi să veniţi la noi în ţară să ne spuneţi iarăşi cum ar trebui noi să procedăm cu Transilvania, cum ar trebui să acceptăm protecţia Ungariei asupra teritoriului românesc, ideea unui alt slujbaş al dumneavoastră, Laszlo Tokes, şi cum ar trebui să-i retrocedăm Ungariei prin interpuşii săi tot ceea ce statul român a răscumpărat deja cu aur.

Vă jucaţi cu răbdarea unui popor care şi-a mai pus o dată opinca pe Parlamentul de la Budapesta, protejându-vă însă populaţia, hrănind-o şi respectând-o, deşi trupele maghiare, de fiecare dată când au ajuns în România, s-au dedat întotdeauna la măceluri şi la fapte abominabile împotriva populaţiei româneşti. Dar aceasta este diferenţa dintre o cultură străveche, umanăşi tolerantă cu străinii, şi una venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentăşi hrăpăreaţă, care are conştiinţa faptului că vrea ce nu-i aparţine şi este gata de orice pentru a-şi înfăptui tâlhăriile.

Faptul că Guvernul dvs. îl doseşte acum pe un urmărit internaţional transformă întreaga Ungarie într-un stat infractor al cărui lider plin de închipuiri bolnave sunteţi.

Toleranţa noastră a ajuns la final. Predaţi-l pe Marko Attila sau veţi fi responsabil pentru o pedeapsă pe măsură din partea românilor!

Lasă un comentariu