Panoramic judeţean

Distribuie pe:

Sens giratoriu la intersecţia drumurilor judeţene Târgu-Mureş - Sâncraiu de Mureş cu Târgu-Mureş - Band

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa din 16 iulie a.c., documentaţia tehnico-economică privind amenajarea unui sens giratoriu de circulaţie la intersecţia drumurilor judeţene DJ 135B Târgu-Mureş - Sâncraiu de Mureş cu DJ 152A Târgu-Mureş - Band, o investiţie în valoare totală de 2.947.700 de lei. Scopul noii amenajări este fluidizarea traficului, reducerea timpului de aşteptare şi sporirea siguranţei în trafic pentru vehiculele ce tranzitează intersecţia, în situaţia în care, la ora actuală circulaţia în zonă este reglementată de indicatoare rutiere, fapt ce duce la îngreunarea circulaţiei.

Realizarea sensului giratoriu - apreciază iniţiatorii - se impune cu atât mai mult cu cât drumul judeţean Târgu-Mureş - Band asigură legătura municipiului reşedinţă de judeţ cu cartierele rezidenţiale din zona metropolitană de nord-vest, dar şi cu judeţele Cluj şi Bistriţa, iar drumul judeţean Târgu-Mureş - Sâncraiu de Mureş preia circulaţia dinspre judeţele Braşov şi Sibiu spre judeţul Bistriţa-Năsăud.

Transport public de persoane

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Mureş nr. 97, din 16 iulie a.c., a fost aprobată atribuirea licenţelor de traseu, aferente unui număr de 4 trasee pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale. Sunt avute în vedere următoarele trasee, pentru care operatorii de transport au solicitat, în baza contractelor încheiate cu beneficiarii transportului, atribuirea de licenţe: 1. Glăjărie - Săcăreni - Ernei - Sântana de Mureş; 2. Sângeorgiu de Mureş - Corunca; 3. Târgu-Mureş - Vidrasău (Aeroportul Transilvania); 4. Bahnea - Mica - Târnăveni. Licenţele şi caietele de sarcini aferente acestora vor fi eliberate după prezentarea avizelor emise de compartimentele sau serviciile specializate de transport din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale pentru staţiile utilizate pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate, potrivit legii.

„Târgu-Mureş 2021"

Judeţul Mureş participă, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei „Târgu-Mureş 2021", au decis consilierii judeţeni. Hotărârea a fost adoptată în contextul pregătirii dosarului de candidatură şi promovării municipiului Târgu-Mureş în competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. În realizarea acestui deziderat Judeţul Mureş se asociază cu municipiile Târgu-Mureş şi Sighişoara, precum şi cu oraşul Sovata. Scopul asocierii îl reprezintă punerea în valoare a patrimoniului cultural mureşean şi a personalităţilor locale, stimularea voluntariatului şi a iniţiativelor tinerilor în activităţi culturale, artistice, sportive şi de divertisment.

Asociaţia îşi va desfăşura activitatea în Târgu-Mureş, Piaţa Victoriei nr. 1, iar Consiliul Judeţean Mureş va aloca suma de 100.000 de lei ca aport la constituirea patrimoniului iniţial al noii entităţi.

 

Lasă un comentariu