Știință și... Religie

Distribuie pe:

„«Iubirea de neam, iubirea de Patrie» însemnă a te angaja la greul păstoririi ființei morale spirituale a unei comunități și, într-un fel, tu poți ști apărând interesele vitale ale umanității, căci frați suntem toți pe fața pământului și în cele din urmă PATRIA NOASTRĂ este această planetă, această LACRIMĂ DE DOR transfigurată de dor și suferințe printre stelele universului, al cărei destin fericit îl știm de 2000 de ani legat de HRISTOS CEL ÎNTRUPAT ÎN ISTORIE".

Ioan Alexandru (1941-2000) -„Iubirea de patrie" poet, publicist, eseist, om politic. A fost membru fondator și vicepreședinte PNȚCD, deputat și senator al României. La recomandarea filosofului Haidegger, obține o bursă la Humbolt în Germania unde urmează cursuri de specialitate în filosofie, filologie, teologie, istoria artei, la Freiburg, Basel, Aachen și Munchen, studiind greaca și ebraica. A călătorit în Spania, Italia, Grecia, Israel. Și-a susținut teza de doctorat cu tema: „PATRIA LA PINDAR ȘI EMINESCU". Este „Membru al Uniunii Scriitorilor din România și membru al Uniunii Internaționale de Scriitori Die Kogge". În data de 1 decembrie 1989, poetul Ioan Alexandru a purtat Crucea și Icoana Mântuitorului Hristos printre soldați, răniți și participanți la REVOLUȚIE, din Piața Romană până la Piața Unirii. Pentru fapta sa unică din întreg lagărul comunist, pentru curajul, rezistența, mărturia creștină de care a dat dovadă în timpul regimului ateo-comunist și ca semn de recunoștință, a primit din partea Congresului Statelor Unite ale Americii drapelul american „Old Glory". Este co-fondator al Grupului de Rugăciune din Parlamentul României și fondatorul mișcării Pro Vita. Crucea din Parlamentului României este pusă de poetul creștin și patriot Ioan Alexandru.

***

„Legea Domnului Nostru Iisus Hristos nu trebuie discutată, ci aplicată, căci numai așa o vei putea înțelege".

Sterie Diamandi (1897-1981), scriitor, profesor aromân

În anul 1924 este profesor la Roman, unde are ca elev pe viitorul patriarh al B.O.R., Iustin Moisescu. În opinia academicianului Răzvan Teodorescu, Sterie Diamandi a fost un autor prolific și informat. A scris multe cărți și studii , printre care „Oameni și aspecte din viața aromânilor" și „Fiul lui Dumnezeu, Fiul Omului".

***

„Cunoașterea lui Dumnezeu, fără a nu vedea nimicnicia noastră, dă naștere la trufie. Cunoașterea nimicniciei, fără aceea a lui Dumnezeu, dă naștere la nădejde. Cunoașterea lui Iisus Hristos este cea mai bună căci în ea găsim pe Dumnezeu și nimicnicia noastră".

Blais Pascal (1623-1662), matematician, fizician, filosof francez având contribuții în numeroase domenii ale științei, precum construcția unor calculatoare mecanice considerații asupra teoriei probabilităților, studiul fluidelor prin clarificarea conceptelor de presiune și vid. În urma unei revelații religioase abandonează matematica și științele exacte și își dedică viața filosofiei și teologiei. În onoarea contribuției sale în știință numele PASCAL a fost dat unității de măsură a presiunii, precum și unui limbaj de programare.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu