Conferința județeană a PSD Mureș

Distribuie pe:

Conferința județeană a PSD Mureș a avut loc duminică, 26 iulie 2015, în Sala Mare a Palatului Culturii.

La conferință au fost prezenți vicepreședintele PSD Mircea Dușa, senatorul Alexandru Frătean, secretarul general al PSD - Andrei Dolineaschi, alături de Ovidiu Dancu - vicepreședintele Consiliului Județean PSD și vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Horea Soporan - președintele PSD Târgu-Mureș, Ioan Cernea - președintele OPSD Mureș, și Sergiu Papuc - președintele organizației de tineret. Invitați: Claudiu Puiac - președintele UNPR Mureș, și Ionela Ciotlăuș - președintele ALDE Mureș.

Perceput, pe plan național, ca o „organizație puternică și bine închegată, în care nu mai sunt tensiuni" (potrivit mesajului transmis celor prezenți de către președintele interimar al partidului, Liviu Dragnea), PSD Mureș este conștient de „luptele grele" pe care le are de înfruntat în anul electoral 2016, noua conducere axându-se pe necesitatea pregătirii alegerilor locale și pe existența unor organizații municipale, orășenești și comunale eficiente, care să asigure unitatea formațiunii politice, menținerea și ducerea la bun sfârșit a guvernării.

De altfel, în toate intervențiile de la tribuna conferinței, cuvântul de ordine a fost „unitate". „Este foarte important că partidul a rămas unit și că au venit și alții spre noi. Unitatea și liniștea constituie surse pentru succesele viitoare", a declarat senatorul Alexandru Frătean, arătând că organizația mureșeană trebuie să contribuie în mod consistent la proiectul național al guvernării PSD - „care conduce această țară spre binele românilor" - și să exprime, tranșant, pe față, „mesajul că intrăm în competiție pentru a fi noi cei care vom determina rezultatele alegerilor locale din județ, inclusiv în ceea ce înseamnă Primăria Târgu-Mureș". La „bătăliile viitoare" s-a referit și vicepreședintele Consiliului Județean, Ovidiu Dancu, apreciind că rectificarea bugetară, finalizarea strategiei privind drumurile europene, programul național de dezvoltare locală (infrastructură, canalizări etc.) și, în general, politicile economice ale actualei guvernări oferă administrațiilor publice, mai ales primăriilor, posibilitatea de a-și continua/finaliza proiectele, un motiv în plus pentru ca PSD să-și motiveze și să-și consolideze poziția la viitoarele alegeri locale.

„Avem bătălii de purtat și dușmani politici suficienți", a declarat vicepreședintele PSD, Mircea Dușa, apreciind că, „de când domnul Gliga conduce PSD Mureș, acesta a devenit o organizație puternică, principala organizație care îi reprezintă pe români în județul Mureș, după cum s-a văzut și la alegerile europarlamentare, când, prima dată după mulți ani, a obținut cele mai multe voturi dintre partidele românești din Târgu-Mureș. Acest rezultat ne permite să ne îmbunătățim activitatea, iar scrutinul la nivel local și județean să se încheie cu un scor bun, încât pentru alegerea președintelui Consiliului Județean - care, conform noii legi, se va face prin vot indirect - să avem un cuvânt de spus în negocierea acestei funcții, dar și a vicepreședinților CJ".

Referindu-se la contextul în care PSD își desfășoară activitatea în județele din Ardeal (dată fiind componența etnică a acestora), Mircea Dușa a mai spus că, lăsând deoparte sufragiile constante ale UDMR, organizațiile PSD din Transilvania au obținut întotdeauna cele mai multe voturi din partidele românești, încât, în aceste județe „cu specific", PSD este formațiunea care îi reprezintă pe români. Ministrul apreciază guvernarea PSD drept cea mai bună din ultimii 25 de ani, iar coaliția PSD-UNPR-ALDE „repară ce a stricat PDL", partid „aflat, acum, sub umbrela noului PNL, care încearcă să-și apere aliații, ascunzând nedreptățile făcute de ei în guvernările anterioare.

Vasile Gliga a fost reales, cu unanimitate de voturi, în funcția de președinte al PSD Mureș. Maria Precup (primarul municipiului Reghin) este noul președinte executiv al organizației județene, iar Dragoș Bardoși a fost ales în funcția de secretar executiv.

Organizația PSD Mureș numără, în prezent, 7.251 de membri, cu 611 mai mulți decât în martie 2013. În județ sunt 70 de organizații ale pensionarilor PSD, cu un total de aproximativ 3.000 de membri. Potrivit lui Claudiu Puiac, sunt în curs de finalizare procedurile de fuziune prin absorbție a UNPR cu PP-DD - Mureș.

Lasă un comentariu