MANIFESTĂRI PRILEJUITE DE ZIUA IMNULUI NAȚIONAL AL ROMÂNIEI

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș, împreună cu Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu-Mureș și Garnizoana Târgu-Mureș, invită personalitățile civile și militare ale județului, reprezentanții autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, instituțiilor culturale, științifice și religioase, ai asociațiilor, ligilor și fundațiilor, cadrele militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii instituțiilor de învățământ, reprezentanții mass-media, pe toți cetățenii județului Mureș să participe la activitățile cultural-patriotice organizate în municipiul Târgu-Mureș cu prilejul Zilei Imnului Național al României, în ziua de miercuri, 29 iulie a.c., ora 10,00, pe platoul din Piața Teatrului din Târgu-Mureș.

Activitățile debutează cu prezentarea Gărzii de onoare și a onorului militar, salutarea drapelului de luptă al Brigăzii 6 Operațiuni Speciale Mihai Viteazul, trecerea în revistă a Gărzii de onoare, salutarea acesteia și prezentarea oficialităților. Urmează Binecuvântarea și Rugăciunea pentru poporul român, oficiate de părintele protopop Olimpiu Zăhan și de preotul militar al Garnizoanei Târgu-Mureș.

Despre mesajul și importanța acestui simbol esențial al națiunii române - Imnul „Deșteaptă-te, române!" - domnul dr. Liviu Boar, directorul Serviciului Județean Mureș al Arhivelor Naționale, va susține o alocuțiune. În continuare, actorul Nicolae Cristache - director adj. la Teatrul Național din Târgu-Mureș, va prezenta un recital liric dedicat sărbătoririi Imnului Național.

Ceremonia se încheie cu intonarea de către întreaga asistență a Imnului Național al României, concomitent cu arborarea Drapelului Național pe catargul amplasat la locul de desfășurare a ceremoniei publice.

Lasă un comentariu