Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia

Distribuie pe:

Anul acesta, se desfășoară a șaptesprezecea ediție a zilelor culturale N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia), după următorul program: În perioada 20 - 29 iulie la Mănăstirea „Sfânta Ana" Rohia are loc Școala de pictură „Monahul Nicolae Delarohia", la care participă Grupul „Sfântul Ioan Damaschin", coordonat de către pictorul Sorin Albu asistent la Universitatea de Arte și Desing  din Cluj-Napoca. În paralel, la Mănăstirea Rohița se desfășoară Tabăra de pictura la care participa pictori din Transilvania coordonată de către pictorul Sergiu Andrușcă.    

Astăzi, 28 iulie, de la ora 14,00, se va întruni Colectivul redacțional al Integralei N. Steinhardt cu directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra și analiza care sunt volumele ce vor apărea de acum înainte în cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom, în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia. De la ora 17,00 se va săvârși Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae în cimitirul Mănăstirii Rohia. De la ora 19,00 la Mănăstirea Rohița va avea loc Masa rotundă cu tema: „Valori creștine în opera Monahului Nicolae Delarohia".

Miercuri, 29 iulie, de la ora 11,00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime" din Baia Mare, în Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul", va avea loc vernisajul expoziției de icoane realizate în cadrul Școlii și taberei de pictură. De la ora 11,30 va avea loc lansarea cărții „N. Steinhardt convorbiri cu Nicolae Băciuț și Zaharia Sângeorzan". Volumul apărut, este al 14-lea din cadrul Operei N. Steinhardt și este îngrijit de către conf. dr. Florian Roatiș. Despre cel mai recent volum apărut, vor vorbi: Preasfințitul Părinte Episcop Justin Sigheteanul, președintele Fundației N. Steinhardt, Adrian Șerban, director editorial al Editurii Polirom, domnul Florian Roatiș, domnul Nicolae Baciuț, precum și alți invitați.

Sunt invitați și așteptați la acest eveniment, membrii Fundației N. Steinhardt, oameni de cultură, preoți și monahi.

Lasă un comentariu