„Academia Sighișoara" 2015

Distribuie pe:

Sâmbătă, 25 iulie, la Sighișoara a avut loc conferința de presă pentru „Academia Sighișoara" care este un proiect cultural creat special pentru tinerii studenți muzicieni atât din România cât și din afară. Acest proiect încurajează crearea muzicii contemporane simfonice la nivel academic.

„Academia Sighișoara" este la a 22-a ediție, cu un an mai puțin decât Festivalul Medieval de la Sighișoara. Au fost prezenți și au vorbit despre programul din acest an al Academiei: directorul Alexandru Gavrilovici, Estera Doriani, de la Asociația „Cultura Viva" Sighișoara (Berna), primarul interimar al Sighișoarei, Gavrilă Ioan, Nicolae Teșculă, directorul Muzeului de Istorie Sighișoara, Ioan Lazăr (gazda din Sighișoara), antreprenor.

„Academia Sighișoara" se dezvoltă pas cu pas, se vrea a fi o școală care își prezintă produsul (școală de nivel academic). Cele 60 de locuri puse la dispoziție de organizatori s-au ocupat în primele 3 săptămâni cu studenți din 9 țări, printre care unul și din SUA. Un prilej de întâlnire și schimb de experiență pentru tinerii muzicieni, o platformă pentru arta contemporană.

Perioada de desfășurare a Academiei din acest an este 1 august - 13 august, în Sighișoara.

Prin parteneriat cu Academia Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj, o instituție de învățământ superior muzical de mare valoare, „Academia Muzicală Sighișoara" a dezvoltat cursurile de măiestrie pentru muzica instrumentală și de cameră cultă, cu accent pe stimularea creației contemporane și a interpretării acesteia.

Acest proiect este finanțat de doi ani încoace de melomanii elvețieni prin Programul Elvețian pentru Uniunea Europeană Extinsă.

Până acum „Academia Sighișoara" s-a bucurat de o mare audiență, făcând cunoscut numele orașului Sighișoara la nivel mondial.

Lasă un comentariu