A FOST DAT ÎN FOLOSINŢĂ BAZINUL DE ÎNOT DIDACTIC DIN LUDUŞ

Distribuie pe:

Mult aşteptatul şi emoţionantul moment a avut loc luni, 27 iulie 2015, la monumentala clădire din strada Pieţei nr. 1, care adăposteşte Bazinul de înot didactic, administrat de Primăria oraşului Luduş. Însoţiţi de domnul Cornel Luca, unicul administrator al Sălii de sport a oraşului, al Bazinului de înot şi al Pieţelor din oraş, de profesorii instructori de înot, de salvatori şi personalul tehnic, primilor abonaţi li s-au oferit şi câteva date tehnice ale bazinului: lungimea, 25 metri; lăţimea, 12,5 m; adâncimea între 120 şi 187 cm; luciul apei este segmentat, prin balize, în cinci culoare de înot, la capătul cărora sunt montate tot atâtea blocstarturi; temperatura apei, între 28-31 grade Celsius; apa este permanent oxigenată şi zilnic tratată cu soluţii dezinfectante. Tarifele sunt cele practicate şi la alte bazine de înot din România. Orarul de funcţionare: luni, marţi, miercuri, joi şi vineri, între orele 9 şi 21; sâmbăta şi duminica între orele 10 şi 22.

Spre deosebire de alte bazine de înot, luduşenii beneficiază şi de o saună finlandeză. Clădirea cuprinde vestiare şi duşuri separate pentru băieţi şi fete, grupuri sanitare, sală pentru acordarea primului ajutor, magazie cu plăci, aripioare şi baghete destinate celor care învaţă să înoate, colaci de salvare pentru ajutorarea înotătorilor aflaţi în dificultate. De jur împrejurul bazinului sunt spaţii de odihnă pentru înotători şi de aşteptare pentru însoţitori.

La încheierea momentului de dare în folosinţă a bazinul de înot, domnul primar Cristian Moldovan a făcut următoarea declaraţie: ,,Bazinul de înot este pentru noi, luduşenii, un vis devenit realitate, o realitate plăcută, în primul rând pentru copiii noştri, care de azi înainte nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Târgu-Mureş sau la Turda pentru a face înot. Vor avea această posibilitate la Luduş şi în cele mai bune condiţii. Astăzi mi-am făcut şi eu un abonament la bazin, şi pe această cale mă adresez tuturor celor care cred în sport, care cred că acest bazin de înot trebuie să funcţioneze, să-şi facă abonamente şi să contribuie cât de puţin pentru a susţine activitatea sportivă şi înotul la Luduş. Cheltuielile de funcţionare a bazinului sunt mari şi ne dorim foarte mult să acoperim o mare parte din ele.''

Lasă un comentariu