Deşi, prin noul Cod Rutier, amenzile au crescut, Impoliteţea la volan, încă, un factor de stres!

Distribuie pe:

Conform unui sondaj realizat de furnizorul de soluţii pentru spaţii de lucru Regus, în România, nebunia telefoanele mobile şi comportamentul nepoliticos la volan constituie unul dintre factorii de stres, stricând ziua multor oameni, chiar de la începutul ei. Realităţile de pe şoselele noastre sunt argumentate în acest sens. În special, stilul periculos de condus al unora dintre şoferi, care, odată urcaţi la volanul bolidului de lux, cred că toată şoseaua este a lor. Vorbim aici de cei care frânează brusc, îţi taie calea, fac un adevărat slalom printre maşini, pentru care semaforul nu are culoare, dar şi despre sălbaticii care te bat fără drept de apel pe trecerea de pietoni sau îţi devastează maşina.

Aşadar, conchide sondajul „Stilul de condus neadecvat sau periculos al şoferilor reprezintă un factor major de stres pentru românii care se îndreaptă spre serviciu şi le subminează productivitatea şi satisfacţia profesională."

Oare de câte ori nu ne-am enervat la volanul maşinii, când în loc de 20 de minute - normale pentru traseul obişnuit de acasă până la serviciu - am pierdut pe drum aproape o oră? Răspunsul este la îndemâna oricăruia dintre noi, aflat în această situaţie. Ce-i drept, prin noul Cod Rutier, amenzile au crescut. Însă, doar prin amenzi e greu de „disciplinat" un om care nu are educaţie şi este lipsit de bun-simţ şi de caracter! Aicea-i problema…

Lasă un comentariu