Salariaţii pot primi vouchere de vacanţă de maximum 6.500 de lei pe an!

Distribuie pe:

În şedinţa de marţi, 28 iulie 2015, Guvernul a aprobat normele de aplicare a Legii nr. 173/2015 privind acordarea voucherelor de vacanţă angajaţilor din sistemul privat şi bugetar, publicată în Monitorul Oficial nr. 481, din 1 iulie a.c.

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei noastre, voucherele de vacanţă pot fi oferite, atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic, în funcţie de decizia angajatorilor, luată împreună cu organizaţiile sindicale sau cu reprezentanţii salariaţilor, valoarea acestora pe an neputând depăşi şase salarii minime brute pe ţară, respectiv 6.500 de lei.

Voucherele de vacanţă pot fi folosite doar pe teritoriul României, în unităţi turistice acreditate de Autoritatea Naţională pentru Turism, listate pe site-ul acestei instituţii.

Atenţie! Este interzisă comercializarea voucherelor de vacanţă în schimbul unor sume de bani, al unor bunuri sau servicii.

Contravaloarea voucherelor de vacanţă este suportată integral de către angajator, însă suma respectivă este deductibilă la calculul impozitului pe profit! 

Lasă un comentariu