Polarizarea societăţii, o tristă realitate! Circa 300 de cetăţeni deţin cam 22% din PIB!

Distribuie pe:

Vorbind despre nivelul de trai din România, un senator făcea, cândva, următoarea remarcă: „O pătură restrânsă de oameni a făcut averi care, în statele civilizate ale lumii, se fac pe mai multe generaţii. Este inadmisibil ca 300 de cetăţeni, care reprezintă 0,000013% din populaţia ţării, să deţină averi care reprezintă 22% din PIB şi aceasta într-o ţară care până acum 25 de ani a avut un regim totalitar". O tristă realitate…

Altfel spus, cam tot ceea ce a produs (realizat prin muncă) poporul român înainte de '89 a ajuns - prin inginerii financiare, privatizări frauduloase ş.a. - în conturile unei minorităţi hapsâne. Grav este că procesul polarizării societăţii se accentuează!

După război, în Germania, tuturor celor care nu şi-au putut justifica averile - făcute, ca şi la noi, în doar câţiva ani -, le-au fost confiscate.

Da, dar noi trăim în România, ţara tuturor posibilităţilor, în care justiţia (ea însăşi, în parte, coruptă) îi condamnă, sau o făcea până acum! Doar pe cei care au furat... 100 de lei. Însă, fapt îmbucurător, de la o vreme, încep şi la noi să fie luaţi la întrebări şi milionarii şi afaceriştii de… mucava, suspecţi de îmbogăţire pe căi ilegale!

Lasă un comentariu