COPIII NĂSCUŢI PREMATUR DEVIN ADULŢI INTROVERTIŢI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Departamentul de psihologie al Universităţii Warwick, din Coventry, citaţi de descopera.ro, susţin că bebeluşii născuţi cu o greutate mai mică de 1,5 kg sau înainte de luna a 8-a de sarcină au un risc mai mare de a fi adulţi cu o personalitate socială discretă, uşor neliniştiţi, mai puţin dispuşi să îşi asume riscuri, mai rigizi şi cu o mai slabă comunicare.

„Pentru prima dată, în studiul nostru, am luat în considerare personalitatea copiilor născuţi prematur la vârstă adultă.

Cercetarea a urmărit 200 de adulţi în vârstă de 26 de ani, care au fost născuţi prematur sau au avut greutate mică la naştere. Cele 200 de persoane ne-au furnizat informaţii cu privire la toate evaluările lor de personalitate, acestea fiind comparate cu ale unui alt grup de control de 197 de persoane, născute la termen şi cu greutate normală.

Rezultatele au arătat că persoanele născute prematur sunt mai puţin înclinate să consume alcool, să fumeze sau să ia droguri, iar din punct de vedere psihologic, credem că aceste comportamente şi personalitatea lor sunt rezultatul modificărilor funcţiei cerebrale. Modificările sunt situate în mare parte în cortexul frontal orbital, care este regiunea implicată în reglementarea socială şi a cogniţiei.

Acest lucru poate fi explicat şi prin faptul că de multe ori părinţii copiilor prematuri sunt foarte implicaţi şi foarte protectori cu ei. De aici şi capacitatea scăzută a celor mici să îşi asume riscuri. Controlul parental strict şi restrictiv ar putea provoca schimbări în trăsăturile de personalitate ale copiilor, cum ar fi creşterea nevrozelor", atrag atenţia specialiştii britanici. 

Lasă un comentariu