ASA - CS U Craiova 0-0. „Roş-albaştrii" au revenit pe primul loc în Liga 1!

Distribuie pe:

ASA Târgu-Mureş a revenit pe primul loc în Liga 1, după ce a remizat pe Stadionul Trans-Sil, scor 0-0, în faţa echipei CSU Craiova, în penultimul meci al etapei a patra. A fost al doilea egal fără goluri din acest sezon pentru cele două echipe. Ivan Gonzalez a avut prima ocazie pentru gazde, însă a reluat alături din centrarea lui Brandan. Oltenii au răspuns prin Bawab, dar Stăncioiu a fost la post. Prima repriză s-a încheiat cu şutul alături al lui Louis Pedro. La cinci minute de la reluare, Ramiro Costa a trecut pe lângă deschiderea scorului. Tot argentinianul din atacul gazdelor a ratat apoi incredibil, după o greşeală mare a bulgarului Popov. Pe final, Jazvic l-a remarcat pe Bălgrădean. Portarul lui CSU s-a opus şi la reluarea lui N'Doye, iar oaspeţii au ratat incredibil, pe contraatac, prin Bancu şi Zlatinski. Bălgrădean a parat apoi în prelungiri şi şutul lui Costa. După meci, chiar şi adversarii l-au lăudat pe portarul oltenilor: „E cel mai bun portar din România!", a spus Pablo Brandan, care sezonul trecut a jucat la Craiova, alături de Bălgrădean.

Astfel, scorul a rămas 0-0, iar mureşenii au ajuns la opt puncte, tot atâtea câte are şi Steaua. Singura diferenţă dintre cele două se face la golaveraj, ASA având 6-1, spre deosebire de Steaua, care a marcat doar de cinci ori. ASA rămâne cu un singur gol marcat în cele patru meciuri oficiale jucate pe teren propriu în acest sezon.

Sorin Cârţu a explicat evoluţia palidă a Craiovei: „Am avut parte de o noapte foarte grea. Am fost foarte mulţi dintre noi afectaţi de un virus alimentar. Am avut vreo 6 jucători care toată noaptea au vomat, au avut diaree. Azi a fost ca un spital pe la noi pe la hotel, ca să putem pune pe picioare anumiţi jucători, pentru a putea juca. Echipa a arătat un caracter puternic şi sunt semne bune pentru etapele care urmează şi că devine echipa pe care o ştim noi şi pe care am antrenat-o sezonul trecut şi pe care ne-o dorim", a declarat tehnicianul, într-o conferinţă de presă.

Pentru ASA au evoluat: Stăncioiu - Velayos, Bejan, Ivan Gonzalez, Balic - Louis Pedro (69-Hanca), Gorobsov, Brandan (71-Ndoye), Jazvic - Axente (46-Manolov), Ramiro Costa. În etapa viitoare, ASA va juca la Ovidiu, în compania Viitorul-ului, duminică de la ora 16.30. Până atunci, joi, 6 august, de la ora 21.00, ora României, returul cu St. Etienne. Alte rezultate consemnate în etapa a IV-a, Liga 1: CFR Cluj - FC Voluntari 2-0, Concordia Chiajna - Petrolul 2-2, Pandurii Tg. Jiu - CSMS Iaşi 3-0, FC Botoşani - FC Steaua 0-1 şi Astra Giurgiu - FC Viitorul 2-2.

Lasă un comentariu