Despre discriminări etnice şi reclame antiromâneşti, la bazinul olimpic de la Weekend

Distribuie pe:

Această reclamă sinistră, cu coarne, pe Drapelul ţării noastre, cu un drac îmbrăcat în tricolor, m-a deranjat jumătate de an cât am înotat la Bazinul olimpic, precum m-a bruiat şi limba, care nu aparţine ţării în care trăim, agresându-mi urechile. Este grav că doar doi antrenori de înot sunt români, restul maghiari, iar la triatlon nu se găseşte un român nici de sămânţă. Pe ce criterii şi cine a făcut aceste selecţii? Aceasta este întrebarea. Cine trebuie tras la răspundere?

Problema nu este că sunt maghiari, fiindcă aşa s-au născut, ci că fac discriminări etnice, majoritatea copiilor de la cursurile de înot fiind maghiari. Stau şi mă întreb, oare chiar părinţii copilaşilor români din Târgu-Mureş nu vor să-şi dea copiii la înot, ciclism sau acestor antrenori li s-a dus „buhul" că abuzează de bunăvoinţa românilor?, fără să dăm nume, agresându-le limba prin refuzul absolut de a o vorbi, şi vor să-i descurajeze cu orice preţ pe români. Texte şovine, ca să nu zic iredentiste, aparţinând unor aşa-zişi campioni, care se folosesc de Drapelul ţării noastre doar pentru lauri, dar o ponegresc pe la spate, de genul, „Dacă nu-ţi place să trăieşti într-un oraş cu unguri, mută-te peste Prut", sau „Dacă nu înveţi maghiara, fă-ţi paşaport"... sunt inadmisibile într-un oraş în care românii sunt peste 50 % statistic, deci nu este un oraş de unguri, ci de români care îi tolerează pe unguri printre ei, primarul este român, lui îi aparţine bazinul, singurul presostatic din România, dar ungurii de acolo încearcă să le facă vânt românilor de acolo, cu absurdităţi de genul, să înoate doar pe anumite culoare. Mai ales, uită că trăim în România.

Medicul Mihai Pop, cel mai bun înotător de la bazin, propune desfacerea contractului de muncă al celui sau celei care a realizat reclama aceasta sinistră, indiferent că este maghiar pe de-a-ntregul sau doar pe jumătate, în caz că nu dispare în septembrie, când se redeschide Bazinul olimpic. NU se doreşte imaginea satanei, emblema iadului pe Tricolorul românesc! Sperăm ca cine poartă această vină să fie sancţionat!

 

Lasă un comentariu