De la 1 august 2015, ROVINIETA, ACHITATĂ PRIN SMS DIN TOATE REŢELELE DE TELEFONIE!

Distribuie pe:

Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) anunţă că, de la 1 august a.c., rovinieta se poate achita prin SMS din toate reţelele de telefonie care activează pe piaţa românească, respectiv Orange, Vodafone, Telekom şi, mai nou, Digi Mobil.

Pentru achitarea rovinietei prin SMS, şoferii trebuie să facă următorii paşi: să transmită prin SMS, la numărul 7.500, numărul de înmatriculare al vehiculului şi categoria rovinietei; după trimiterea SMS-ului, şoferii vor primi un mesaj prin care vor fi informaţi cu privire la emiterea rovinietei pentru datele furnizate şi costul acesteia; confirmarea emiterii rovinietei prin transmiterea unui SMS cu textul „DA" (tot la numărul 7500); în final, şoferii vor primi un SMS de confirmare care va include seria rovinietei, numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria rovinietei, anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia. Pentru informaţii suplimentare poate fi trimis un SMS cu textul „INFO" la numărul 7.500 sau poate fi apelat numărul unic 1.761.

În funcţie de durata de utilizare a reţelei de drumuri naţionale, rovinieta poate fi valabilă timp de una, şapte, 30, 90 de zile sau 12 luni, iar tariful este cuprins, după caz, între 3 şi 1.210 euro.

Atenţie! Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002, amenzile pentru lipsa rovinietei sunt cuprinse între 250 şi 4.500 de lei, în funcţie de tipul vehiculului. Cele mai mici amenzi se dau şoferilor de autoturisme (250 - 500 de lei), în timp ce şoferii vehiculelor de transport marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12 tone, riscă amenzi între 3.000 şi 4.500 de lei. 

Lasă un comentariu