BOLNAVII DE CANCER SE REVOLTĂ!

Distribuie pe:

Într-un comunicat de presă, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABCR) cere decidenţilor din sănătate „de aproximativ 10 ani", implementarea „Registrului Naţional de Oncologie, care să monitorizeze cu exactitate banii alocaţi acestei patologii, terapiile aplicate şi efectele acestora asupra pacienţilor oncologici, beneficiile tratamentelor, numărul de pacienţi trataţi şi monitorizaţi, generând astfel şi o statistică în baza căreia să fie construit un buget pentru oncologie, corect şi transparent. În acest mod, se poate raporta, în orice moment, numărul real al pacienţilor oncologici aflaţi în tratament sau doar monitorizaţi".

În comunicatul FABCR, se arată suferinţele la care sunt supuşi bolnavii de cancer: „Panică, incertitudini, revoltă, umilinţă, acestea sunt stările cu care se confruntă azi pacienţii cu cancer din România, într-o criză de sistem, fără precedent, generată de actualele anchete din oncologie. În tot acest timp de incertitudini, deja şi-au făcut apariţia, oportuniştii, adică vânzătorii de iluzii care, având ca argument acuzele aduse medicilor oncologi, oferă pacienţilor alternative terapeutice foarte scumpe, fără fundament ştiinţific, care nu fac decât să grăbească sfârşitul acestora.

În acest sens, susţinem actul de justiţie şi dorim să se facă lumină printr-o anchetă, trăgând şi un semnal de alarmă legat de tensiunea instalată la nivel naţional, în rândul pacienţilor.

Este regretabil şi condamnabil ceea ce se întâmplă în sistem, precum şi acuzele aduse medicilor oncologi, dar trebuie evitată etichetarea ca infractori a tuturor medicilor oncologi, favorizând, aşa cum am menţionat, apariţia escrocilor, cu oferta lor de alternative terapeutice la tratamentele alopate, fără nicio dovadă ştiinţifică.

Menţionăm, încă o dată, că FABCR susţine actul de justiţie, condamnând faptele reprobabile din sistem şi cere decidenţilor din sănătate, în mod imperativ şi imediat, înfiinţarea Registrului Naţional de Oncologie!". 

Lasă un comentariu