În luna iulie 2015, ITM MUREŞ A DEPISTAT 27 DE PERSOANE MUNCIND LA NEGRU

Distribuie pe:

„Serviciul Control Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş a efectuat, în cursul lunii iulie a.c., 51 de acţiuni de control, în urma cărora au fost identificate 27 persoane care lucrau fără forme legale, aplicându-se sancţiuni contravenţionale pentru 30 de agenţi economici, din care doi pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale, din care 23 de avertismente şi 21 amenzi, în cuantum de 128.800 lei. De asemenea, s-au dispus 162 măsuri obligatorii, privind deficienţele constatate", se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei noastre, semnat pentru inspector-şef al ITM Mureş de jurist Eva Man.

Totodată, a fost înaintată o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş, pentru constatarea infracţiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă, în cadrul celor 47 de acţiuni de control, au aplicat sancţiuni pentru 26 angajatori, cu 26 de avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 17.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt învăţământul secundar, tehnic sau profesional, activităţile de consultanţă pentru afaceri şi management şi fabricarea preparatelor farmaceutice.

În aceeaşi perioadă, au fost avizate 14 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori.

 

 

Lasă un comentariu