Europenele de gimnastică, organizate la Cluj

Distribuie pe:

După 60 de ani, România va fi din nou gazdă pentru Campionatele Europene de gimnastică, în 2017. Ultima oară când ţara noastră a avut onoarea de a organiza un astfel de eveniment a fost în 1957, la chiar prima ediţie a campionatelor continentale de gimnastică.

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a făcut solicitarea, iar forul european a acceptat, ca municipiul Bucureşti să primească statutul de gazdă pentru ediţia din 2017.

Clujul nu făcea parte din planurile FRG, dar Sala Polivalentă promisă de Primăria Capitalei nu va fi terminată în timp util, în condiţiile în care edificiul se află doar în stadiu de proiect.

Astfel, Sala Polivalenta din Cluj devine „favorită" la organizarea evenimentului. În zilele următoare, oficiali ai FRG vor ajunge la Cluj-Napoca, pentru a inspecta Sala Polivalentă.

„Am fost anunţaţi că până la sfârşitul acestei luni va veni o delegaţie de la Federaţia Română de Gimnastică pentru a inspecta sala. Ne bucură acest fapt pentru că suntem convinşi că ediţia din 2017 a Campionatului European de gimnastică se poate desfăşura la Cluj în cele mai bune condiţii", a declarat Ionuţ Rusu, directorul interimar al societăţii Sala Polivalentă SA.

Lasă un comentariu