ArtDeal 2015 - un proiect CARPART

Distribuie pe:

11 - 29 august 2015, la Galeria de artă a UAPR Mureş, la parterul Palatul Culturii

ArtDeal 2015- două săptămâni de evenimente culturale la Tg.-Mureş! Vernisaj de expoziţie colectivă de pictură-sculptură, proiecţii video-art ale grupului CARPART, art-speaking şi public lectures cu artiştii, audiţii muzicale, finisaj eveniment!

Carpart Tg.-Mureş este o asociaţie culturală promotoare şi organizatoare de evenimente din sfera artelor vizuale formată din artişti şi antreprenori târgumureşeni reuniţi, iniţial, în grupul de expresie artistică Atelier 4Team.

Turul Atelierelor a fost un proiect itinerant desfăşurat în cea de-a doua jumătate a anului trecut (august-decembrie 2014) în atelierele de creaţie ale membrilor grupului (artişti plastici cu specializări în pictură, sculptură, foto şi video-art) evenimente care au încercat să aducă publicul în atelierul transformat pentru o zi în spaţiu public de expresie artistică, într-o galerie personală de artă. Expoziţiile de grup şi discuţiile libere despre cum se naşte lucrarea de artă au reuşit să implice consumatorul interesat în demersul plastic al fiecărui membru Atelier 4Team. În paralel, grupul a organizat şi expoziţii colective din seria „Out of the Box" în locuri neconvenţionale cum au fost cele din Turnul Fierarilor în Cetatea Sighişoarei (august 2014), Camera Karte (decembrie 2014) şi Casa Zeno (mai 2015), ultimele două spaţii din Tg.-Mureş. În această primăvară, dobândind membri şi din zona antreprenorială, grupul Atelier 4Team s-a organizat în asociaţia culturală CarpArt Tg.-Mureş, o organizaţie non-profit cu personalitate juridică.

Evenimentul ArtDeal 2015, care va avea loc în perioada 11-29 august la Galeria Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Mureş (la parterul Palatului Culturii din Tg.-Mureş) urmăreşte să formeze şi să crească interesul consumatorului de artă, dar şi să-l implice la modul participativ în fenomenul multicultural transilvan.

Urmăriţi-ne pe www.carpartgallery.com şi pe facebook la adresa https://www.facebook.com/CarpArtGallery

Lasă un comentariu