JUDECATA LUI PAPUC

Distribuie pe:

Când l-am auzit pe Victor Ponta anunţând că a renunţat la hotărârea iniţială de a se opune acordării de salarii nesimţite înalţilor demnitari, nesimţiţi şi ei, din motiv de a nu-l supăra din nou pe Iohannis, mi-am amintit imediat de cuvintele, rămase celebre, ale lui Vasile Alecsandri, rostite într-o anume împrejurare: „Se găseşte mai multă judecată în papucul meu decât sub pălăria dumitale! "

Probabil de atunci poporul l-a transformat pe ,,Papuc" într-un personaj simbolic, negativ, care i-a decizii proaste, hotărâri anapoda. S-ar părea că Ponta face parte şi el din rândul unor astfel de indivizi, fiindcă nu e pentru prima dată când calcă în străchini, cum se spune. E drept, Ponta se consideră prea june pentru a purta pălărie. În schimb, şi-a lăsat mustaţă şi ,,cioc". Însă şi acestea sunt foarte ,,subţiri", fiindcă nu au de unde fi mai pronunţate. Cam aşa este şi judecata lui, subţire de tot, „judecată de Papuc"! Şi-atunci cum să conducă o ţară? Încep să le dau dreptate celor care îl vorbesc numai de rău, acuzându-l de tot felul de decizii greşite, de hotărâri pripite, care nu-şi pot avea ,,izvorul" decât dintr-o astfel de ,,judecată a lui Papuc"!

Aşa s-a întâmplat şi acum cu lefurile nesimţite pentru înalţii demnitari ai statului. Era foarte supărat când a aflat de hotărârea lui Oprea, luată în calitatea sa de prim-ministru interimar. Nu a uitat nimeni când Ponta, foarte hotărât, a spus: nu! Se vor mări atunci când vom decide creşterea salariilor pentru toţi funcţionarii statului! Dacă s-ar fi făcut atunci un sondaj de opinie privitor la poziţia sa, Ponta ar fi fost aprobat de toţi românii. Mai puţin, poate, de cei care rămâneau, săracii de ei, fără lefurile nesimţite. Fiindcă nesimţiţi sunt şi ei, în frunte cu Iohannis. El ar fi trebuit să fie primul care să se opună. Însă omul este pus pe căpătuială de când s-a văzut ales în fruntea ţării. ,,Mi se pare o intuiţie înţeleaptă, cu bătaie lungă. Fiindcă se va reduce corupţia la nivel înalt ", a spus dumnealui.

Ce o fi găsit înţelept în această hotărâre numai el ştie. Şi cum anume aceasta va contribui la reducerea corupţiei la nivel înalt, de asemenea. Fiindcă singurul lucru pe care un om cu mintea întreagă îl poate înţelege din cele de mai sus este acela că toţi 69 de înalţi demnitari ai statului, în frunte cu el, sunt corupţi!!! În acest caz avem de-a face cu un stat corupt, nicidecum unul de drept, invocat de toţi aceşti politicieni mafioţi şi corupţi!

Oare să fi uitat Iohannis atât de repede că a ajuns acolo unde este prin voturile celor care trăiesc aşa cum trăiesc, majoritatea cu un salariu de mizerie, situat, în cel mai bun caz, la nivelul venitului minim garantat? O fi uitat că românii pleacă din ţară cu miile, în lumea largă, spre a-şi câştiga existenţa? Poate aşa s-ar fi întâmplat, Ponta şi-ar fi respectat hotărârea, dacă nu ar face şi el parte dintre acei înalţi demnitari de stat, nesimţiţi, şi nu ar beneficia şi el de acea mărire nesimţită a salariului. Se pare însă că abia mai târziu şi-a dat seama de ,,prostia" pe care era gata s-o ia, uitând, pentru o clipă, că şi el face parte din aceeaşi şleahtă a nesimţiţilor.

Şi-atunci a început să caute o ,,motivare". A găsit-o repede, dând ,,vina" pe Iohannis: ,,Nu vreau să creadă domnul preşedinte că prin această opunere vreau să mă răzbun pe dumnealui". Şi ca să fie preşedintele convins că el este un băiat bun, şi nu-i poartă pică, i-a mai dat vreo zece milioane, cu ocazia rectificării bugetare. ,,A cerut zece milioane, zece i-am dat ", a zis Ponta. De parcă i-ar fi scos din buzunarul său şi i-a zis: Hai, mă, i-a de la mine zece milioane şi gata. Să ai şi tu un ban în buzunar, la un protocol, să te mai poţi duce să vezi lumea, că văd că-ţi cam place să te plimbi…

Dar dacă ar fi fost doar cele zece milioane, încă nici nu ar fi aşa mare lucru. Însă acestea au

venit după ce, nu demult, bugetul administraţiei prezidenţiale a fost majorat cu 35 la sută; după ce întregul buget prezidenţial destinat plimbărilor preşedintelui în străinătate, în 2015, a fost deja cheltuit în prima jumătate de an; după ce RAPPS cheltuieşte 900.000 de lei pentru a-i asigura domnului Iohannis un confort de mare lux în vila Lac 3, de care nici măcar Băsescu nu a avut nevoie; după ce a dat dispoziţie să i se cumpere un automobil tot de lux, un Mercedes de ultimul tip (De, neamţul tot neam prost rămâne!); după ce şi-a exprimat dorinţa de a se cumpăra pentru dumnealui nu una, ci două aeronave!!! Omul vrea să vadă lumea şi nu oricum, ci în condiţiile cele mai confortabile. Că aşa îi şade bine unui preşedinte al României! Nu ştie, ori nu vrea să ştie că alţi şefi de stat şi de guvern se deplasează cu avioane obişnuite, ,,de linie", ori, pur şi simplu, cu trenul! Şi nu cred că greşesc dacă spun că ar trebui să ştim şi noi, ,,prostimea", care este rostul acestor plimbări? Cu ce rezultate pentru ţară şi pentru noi se finalizează ele? Fiindcă, în definitiv, banii cu care se plimbă Iohannis şi consoarta - îmi vine greu să spun ,,prima doamnă"! - sunt banii noştri! Iar el, când a fost ales preşedinte, tot prin voturile noastre, nu a fost ales ca să facă plimbări prin lume, ci să rezolve problemele ţării; nu pentru ca să afirme că ,,vreau guvernul meu!", ci să conlucreze cu guvernul rezultat în urma votului poporului român pentru bunul mers al treburilor de stat şi pentru prosperitatea poporului! Fiindcă guvernul nu este al lui Iohannis, ci reprezintă voinţa poporului, în urma votului popular.

Cât despre Ponta, nici nu mai ştiu ce să spun.

La puţină vreme după ce a câştigat USL alegerile, în urma nemerniciilor pe care dorea să le facă, prin aducerea, cu orice preţ, a UDMR la guvernare, am scris ,,Oare să mai avem încredere în Ponta?" De atunci încrederea subţire pe care o mai aveam s-a erodat în continuu. Acum, când l-am auzit că nu vrea ca preşedintele să creadă că se răzbună pe el, nu pot decât să-l întreb: da cu poporul ce ai, domnule Ponta, de vrei să te răzbuni pe el? Nu, domnule Ponta, poporul nu-i chiar atât de prost încât să nu vadă ceea ce faci, adică îţi baţi joc de el! Iar într-o bună zi - căci va veni şi ziua aceea! - răzbunarea lui va fi cruntă!

Lasă un comentariu