ÎNGRĂŞĂMÂNT AGRICOL GRATUIT PENTRU FERMIERII DIN ZONA LUDUŞULUI

Distribuie pe:

Specialiştii pedologi, şi de la noi, şi din alte state, recomandă utilizarea nămolului de epurare ca îngrăşământ agricol pentru culturile de cereale şi de plante industriale (sfeclă de zahăr, floarea-soarelui, rapiţă, in, cânepă). La nivelul Uniunii Europene, utilizarea nămolului de epurare în agricultură este reglementată prin Directiva 86/278/CEE, iar în România, prin Ordinul nr. 344/2004. Compania Aquaserv Mureş, care gestionează staţiile de epurare de la Luduş, Iernut, Târgu- Mureş, Reghin, Târnăveni şi Sighişoara, oferă gratuit nămol de epurare şi, tot gratuit, asigură transportul şi împrăştierea lui pe terenurile agricole pentru care a încheiat contracte cu fermierii mureşeni. Pot beneficia de un asemenea ajutor gratuit fermierii care deţin în administrare unică o suprafaţă agricolă compactă de cel puţin 20 de hectare.

Aceste aspecte au constituit tematica seminarului de informare organizat recent la Luduş de Compania Aquaserv S.A. Mureş. Au participat prof. Kiss Istvan, din partea Primăriei Luduş, Bauer Csaba, manager ape uzate, ing. Gelu Oaneş, şeful Sucursalei Luduş a Companiei Aquaserv, ing. Monica Gheorghe, director tehnic la Administraţia Bazinală „Apele Române" Mureş, ing. Vasile Dancu, de la Centrul de Testare a Seminţelor Luduş, fermieri din zona Luduşului.

Fermierii mureşeni care doresc să încheie contracte cu Compania Aquaserv Mureş pentru utilizarea nămolului de epurare în agricultură sunt îndrumaţi să acceseze numărul de telefon 0265.208.881 sau să acceseze adresa de email: office@aquaserv.ro

Lasă un comentariu