Ioan Husar - 55 de ani de gazetărie şi management!

Distribuie pe:

…Ziarul şi-a schimbat formatul, redacţia şi-a schimbat componenţa, s-au făcut restructurări, litera „bătută" în plumb s-a mutat pe softul computerului, mulţi au plecat, atraşi de zări mai… bănoase, unii s-au dus să culeagă pulberi de stele, lăsând în urmă cuvântul scris - semn, şi sens, şi dovadă a trecerii prin lume.

Pe strada Gheorghe Doja nr. 9, pe zi ce trece, scările ce duc la etajul al doilea, „se urcă", parcă, tot mai sus. Suntem mai bătrâni cu o zi, cu o toamnă, cu…un număr de ziar. Dar „morbul" gazetăriei rezistă. Pentru a îndrepta strâmbătatea vremurilor şi pentru a schimba o lume atinsă de morbul răului. S-au schimbat vremuri, regimuri, ideologii, tăvălugul globalizării îl resimţim cu toţii.

Anul acesta, la 1 august, s-au împlinit cinci decenii şi jumătate de când colegul nostru, ziaristul Ioan Husar, urcă zilnic cele două etaje ce duc la biroul său de la „Cuvântul liber". A trăit şi a văzut multe. S-a amestecat printre oameni, le-a ascultat şi le-a înţeles păsurile. A scris pe măsură: în 55 de ani de carieră, portofoliul domniei sale cuprinde mii de articole - reportaje, comentarii, note, interviuri -, nu i-a scăpat niciun gen gazetăresc şi, mai cu seamă, l-au interesat oamenii şi problemele lor. O vreme, a condus secţia economică a ziarului. A făcut şi face, în continuare, secretariat de redacţie. Crede cu încăpăţânare în puterea presei de a schimba lucrurile, atâta timp cât ea, presa, e făcută cu onestitate, pasiune şi bună-credinţă. Nimic din ce este… gazetăresc nu-i e străin.

De 20 de ani, este vicepreşedintele Consiliul de administraţie al S.C. „Cuvântul liber" S.R.L. şi director economic - sarcină deloc uşoară pentru acea parte a presei care nu se lasă aservită intereselor de tot felul. De la înălţimea vârstei şi a experienţei acumulate în peste o jumătate de secol de gazetărie, îmbină meseria de ziarist cu cea de manager. În 2004, la Gala presei mureşene, „Cuvântul liber" a fost răsplătit cu premiul „Cel mai bun management din mass-media mureşeană" pentru ca, un an mai târziu, la acelaşi eveniment, dlui Ioan Husar să i se acorde „Premiul special al galei". Timp de două decenii, an de an, performanţele economice ale societăţii ce editează cotidianul „Cuvântul liber" au fost recunoscute şi premiate cu locul I în Topul firmelor mureşene, manifestare de prestigiu organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Mureş. Tot în semn de recunoaştere pentru rezultatele economice bune şi foarte bune ale S.C. „Cuvântul liber" S.R.L., aceeaşi instituţie i-a decernat Diploma de excelenţă în afaceri.

… Suficiente şi onorante motive pentru a-i ura decanului nostru de vârstă mulţi şi fructuoşi ani în gazetărie şi în managementul gazetei de pe Gheorghe Doja nr. 9!

 

Lasă un comentariu