Maica Domnului, casa lui Dumnezeu şi Poarta Cerului

Distribuie pe:

Între cer şi pământ, între Dumnezeu şi om, Maica Domnului este izvorul cel viu al nădejdii, al mângâierii şi al Învierii noastre în aceste vremuri tulburi.

Este o frumoasă povestire, numită „Casa din cer", al cărei protagonist este un copil orfan, care după moartea părinţilor nu mai avea nimic: nici părinţi, nici casă, nici hăinuţe, nici hrană. Trăia numai din mila trecătorilor şi dormea pe băncile unui parc. Într-o noapte friguroasă, a adormit pe o bancă din parc şi a visat că a venit mămica lui din cer, l-a pupat duios şi l-a asigurat că are o casă frumoasă şi un loc plăcut în cer, lângă ea şi lângă Iisus. Din acel moment s-a întărit sufleteşte la gândul că Iisus îl iubeşte şi că are o casă în cer împreună cu el.

În momentele de descurajare şi de oboseală, să nu uităm nici noi, că avem o casă şi un loc de fericire în cer, pregătite de Domnul Hristos (In 14,2), alături de El şi de toţi dragii noştri, şi că de acolo, din cer, Iisus ne veghează şi ne atrage la sine (In 12,32), ca o mamă bună.

„Adormirea Maicii Domnului" este nu numai o sărbătoare pentru cei adormiţi, ci şi un prilej pentru noi, toţi, să reînviem în suflete noastre chipul minunat şi plin de Slavă al Sfintei Fecioare şi să-l urmăm în toate zilele vieţii noastre pe pământ.

Să avem mare evlavie către Maica Domnului!

Lasă un comentariu