Din codul manierelor elegante (29)

Distribuie pe:

În vizită la un bolnav. Bolnavul se vizitează la domiciliu numai în perioada de convalescenţă. Atâta vreme cât se află la pat, despre starea sănătăţii ne putem interesa direct de la cei apropiaţi acestuia. Nu deranjăm în perioada respectivă nici familia bolnavului şi nu se telefonează nici la domiciliul acestuia.

Se poate, în schimb, vizita bolnavul la domiciliu de rudele apropiate, iar dintre cunoştinţe, doar de cele care l-ar putea ajuta cu ceva. Bolnavilor în stare de convalescenţă le pot fi aduse flori, fructe, ceva de citit.

Sunt persoane care nu vor să fie vizitate la spital. De aceea, trebuie aflat de la familie dacă bolnavul ar primi cu plăcere o vizită la spital.

Chiar şi cineva de la întreprindere, care are obligaţia de a vizita pe bolnav la spital, trebuie să întrebe familia, dacă îi este permis să facă acest lucru. Nu trebuie întrebat bolnavul despre evoluţia bolii, nu trebuie să i se spună că arată bine sau rău. Convorbirea ar fi indicat să se desfăşoare pe teme care îi fac plăcere.

Lasă un comentariu