„Ştiinţă şi... Religie"

Distribuie pe:

„ŞTIINŢA este o manieră solidă, într-adevăr, de a studia lumea naturală. Ştiinţa NU este deosebit de eficientă în a face comentarii despre LUMEA SUPRANATURALĂ. AMBELE LUMI, pentru mine, sunt destul de reale şi destul de importante. Acestea sunt cercetate în moduri diferite. ELE COEXISTĂ. ELE SE LUMINEAZĂ RECIPROC".

***

„CREDINŢA NU ESTE DUŞMANUL RAŢIONALITĂŢII ŞTIINŢIFICE, CI COMPLEMENTUL EI PERFECT ".

***

„NICI O OBSERVAŢIE ŞTIINŢIFICĂ NU POATE ATINGE NIVELUL DOVEZII ABSOLUTE A EXISTENŢEI LUI DUMNEZEU ".

Francis Collins (n. 14.04.1950), fizician-genetician american, directorul Proiectului Genomului Uman. În această calitate, el a stat alături de preşedintele Bill Clinton în momentul anunţului privind una din cele mai mari descoperiri umane: DECRIPTAREA ŞI ALCĂTUIREA GENOMULUI UMAN. Formularea ştirii din vara anului 2000, ce a făcut înconjurul lumii, a rămas memorabilă: „ASTĂZI ÎNVĂŢĂM LIMBA ÎN CARE DUMNEZEU A CREAT VIAŢA ".

În „LIMBAJUL LUI DUMNEZEU" autorul dezvoltă o impresionantă mărturisire de credinţă, respingând stereotipurile uzate ale ostilităţii între ştiinţă şi religie, provocând cititorii să descopere o unitate a cunoaşterii care cuprinde atât credinţa cât şi religia.

Autor de citate:

- „Dumnezeu a dăruit fiecăruia dintre noi o Şansă de întrezărire specială a Lui în noi înŞine ".

- „COMPLEXITATEA GENOMULUI UMAN NE DUCE CU GÂNDUL LA CREATORUL LUI ".

- Nu există nici un conflict între un om de Ştiinţă riguros Şi o persoană ce crede în Dumnezeu".

- „ŞTIINŢA DEVINE NEPUTINCIOASĂ atunci când trebuie să răspundă la întrebări de felul: „DE CE A LUAT FIINŢĂ UNIVERSUL? CARE ESTE SENSUL EXISTENŢEI OMULUI? CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ MOARTE?"

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu