Tabăra Naţională Militară de Vară - Kyokushinii de la C.S. „TIGER BUDO" Tg.-Mureş, în pas de defilare!

Distribuie pe:

În perioada 9-15 august 2015, la Centrul de Agrement Sângeorz-Băi, s-a desfăşurat Tabăra Naţională Militară de Vară, ediţia a III-a, care a reunit 80 de tineri din diferite ramuri sportive, dar, poate, mai important, tineri care şi-au arătat interesul în privinţa activităţilor militare. Tabăra a fost organizată de Direcţia Judeţeană Pentru Sport Şi Tineret Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Garnizoana Bistriţa, Liceul cu Program Sportiv - Bistriţa, C.s. Karate Club - Bistriţa, C.S.„Ilyo" - Bistriţa, C.S. „Schreiner" - Bistriţa, Serviciul Public Salvamont.

Conform organizatorilor, Tabăra a avut ca scop: promovarea imaginii Armatei României şi a NATO în rândurile tinerilor, dezvoltarea şi valorificarea calităţilor lor fizice, a spiritului de competiţie şi a celui de echipă, dezvoltare a abilitaţilor utilitare (noţiuni de prim-ajutor, înot aplicativ, tehnici de autoapărare, tehnici de supravieţuire, orientare turistică), formarea de deprinderi în ceea ce priveşte disciplina, respectul, organizarea, onoarea, dezvoltarea spiritului de echipă, adaptarea la diverse situaţii şi îmbunătăţirea modului de reacţie la provocările propuse de echipa de îndrumători etc.

În ceea ce priveşte participarea celor 11 karateka de la „Tiger Budo" Târgu-Mureş, aceştia, alături de ceilalţi participanţi, au luat parte la programul Taberei, care a a inclus activităţi aplicativ-militare cum sunt: însuşirea unor elemente de bază ale pregătirii cercetaşului, procedee de orientare în teren, traiul în condiţii de campanie, trageri cu armamentul cu aer comprimat, întreceri sportive şi aplicativ militare - ştafeta militară, trecerea pistei cu obstacole. De asemenea, au fost realizate şi întâlniri cu cadre militare active. Programul Taberei a cuprins, pe lângă elemente de pregătire militară, elemente de prim-ajutor, şcoală de supravieţuire şi pregătire sportivă, sporturi aplicative precum arte marţiale şi tehnici de autoapărare, orientare turistică, înot aplicativ, alpinism şi escaladă şi tir sportiv.

„Am acceptat, pentru al treilea an consecutiv, participarea la activităţile acestei tabere, deoarece considerăm că, în ciuda tehnologizării actuale, există posibilitatea să fii nevoit a te baza doar pe propriile resurse. Tehnicile de supravieţuire sau de orientare sunt abilităţi pe care nu trebuie să le trecem cu vederea, deoarece s-ar putea să ne aflăm în situaţia în care ne putem baza doar pe noi înşine şi pe acele câteva cunoştinte care ne-ar putea salva viaţa noastră sau a celor de lângă noi. Până la urmă, chiar şi artele marţiale promovează acelaşi concept: tu eşti singurul care se poate ajuta, aşadar, mai bine să fim informaţi decât ignoranţi" - a declarat Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan, antrenorul Clubului „Tiger Budo".

La antrenamentele de arte marţiale conduse de Sensei Traian Dumbrăvean 3 Dan (Târgu-Mureş), Sensei Radu Sângeorzan 3 Dan (Bistriţa), Sempai George Dincă 2 Dan (Constanţa) şi Sempai Alina Bogdan 1 Dan (Târgu-Mureş), cei prezenţi au avut şansa de a învăţa diverse tehnici de autoapărare, dar şi câte ceva din ceea ce înseamnă stilul de karate Kyokushin. Alături de clubul „Tiger Budo", au fost prezenţi în Tabără şi practicanţi de karate de la cluburile: „Kyofighters" Tg-Mureş, C.S. Karate Club - Bistriţa şi C.S. „Hitode Dojo" Eforie Sud.

„Considerăm că organizarea acestei tabere este necesară atât pentru stimularea tinerilor, cât şi a profesorilor de specialitate. Antrenamentele militare (desfăşurate ziua şi/sau noaptea) au ţinte precise: crearea unei stări de co-dependenţă între persoane «obligate» să convieţuiască într-un mediu mai puţin obişnuit, creşterea nivelului de încredere, dezvoltarea unui simţ al responsabilităţii, o mai bună condiţie fizică, un psihic mai puternic etc.", au declarat organizatorii evenimentului.

Lasă un comentariu