Cu mare succes, s-a sfârşit al 10-lea Festival Internaţional de Chitară „Harmonia Cordis"

Distribuie pe:

Târgu-Mureş a găzduit timp de 6 zile cel mai mare şi cunoscut festival de chitară din Europa de Est. Festivalul a avut loc în cinci locaţii diferite din oraş, cele mai importante concerte s-au ţinut în Palatul Culturii şi Piaţa Teatrului, unde au concertat artişti din diferite părţi ale lumii (Statele Unite ale Americii, Austria, Belarus, Italia, Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Bulgaria şi România).

Timp de 6 zile evenimentul a oferit performanţe individuale, diferite concerte de muzică de cameră, prezentarea tinerelor talente, cursuri de master, expoziţie de instrumente muzicale vechi şi moderne.

Organizatorii consideră drept responsabilitatea lor promovarea instrumentelor muzicale în rândul tinerilor, cât şi mânuirea chitarei cu maiestrie în stiluri diferite.

Concertul de deschidere a festivalului era in memoriam lutenistului Deák Endre, interpret care susţinut un concert în cadrul primului festival „Harmonia Cordis".

Una dintre inovaţiile evenimentului a fost concertul rock-simfonic, o premieră din mai multe puncte de vedere. Compoziţiile formaţiei Monyo Projekt au fost acompaniate simfonic de către Filarmonica de Stat Târgu-Mureş, orchestrat şi dirijat de Werner Gabor.

Nivelul de calitate a evenimentului a fost accentuat de către celebrul chitarist Al Di Meola, multiplu câştigător al Premiilor Grammy, un virtuoz de înaltă calitate, care a impresionat cei 5.000 de spectatori.

Festivalul jubiliar a depăşit succesul festivalurilor anterioare şi din punctul de vedere al audienţei, anul acesta peste 10.000 de spectatori au participat la eveniment.

La finalul festivalului, preşedintele Asociaţiei Harmonia Cordis, Beke Istvan Ferenc îşi exprimă mulţumiri faţă de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, invitaţii şi sponsorii evenimentului, cât şi faţă de toţi cei care au contribuit la realizarea acestei ediţii jubiliare a festivalului şi, de asemenea, publicului, care a onorat zilnic cu prezenţa evenimentul.

 

Lasă un comentariu