Tabără de pictură pentru tineret, în localitatea Râpa de Jos

Distribuie pe:

În această lume, în această perioadă a egoismului, avarismului, când majoritatea oamenilor se gândesc numai la ei, cum să acapareze cât mai multe bunuri materiale, este încântător să vezi că mai sunt oameni care se gândesc să-şi ajute semenii fără a le cere ceva.

Astfel de personalităţi am întâlnit în aceste zile, în frumoasa localitate de la poalele Călimanilor, Râpa de Jos. Este vorba de preotul parohiei din localitate, Florin Franc, şi de pictoriţa Măriuca Covrig.

Prin strădania inimosului şi binecuvântatului de Dumnezeu, preotul Florin Franc, cu 3-4 ani în urmă a început construirea unui centru cultural. Prin eforturi deosebite, bătând la multe uşi, a reuşit să ridice o clădire impunătoare, potrivită pentru acest scop cultural, educativ, de înnobilare spirituală a enoriaşilor. Deşi construcţia nu este terminată, acţiunile de culturalizare au început. Părintele ştiind că tineretul este viitorul ţării şi al credinţei strămoşeşti, şi-a îndreptat atenţia în antrenarea tinerilor din parohie şi a celor veniţi în vacanţă la bunici, pentru desfăşurarea diferitelor acţiuni sportive, ecologice, culturale, spirituale.

A profitat şi de faptul că Râpa de Jos are o fiică foarte talentată, pictoriţa Măriuca Covrig. Talentata pictoriţă, ca toţi oamenii adevăraţi, nu şi-a uitat locurile natale, nu şi-a uitat consătenii pe care îi ajută cu talentul şi cunoştinţele sale, de câte ori are ocazia. De data aceasta a răspuns, cu multă plăcere, la rugămintea preotului Florin Franc de a preda lecţii de pictură, mai ales la pictura icoanelor pe sticlă, tinerilor din sat.

Cu deosebită satisfacţie, am văzut cum 12 tineri, băieţi şi fete, s-au adunat în jurul pictoriţei, ascultându-i cu atenţie sfaturile.

Această primă etapă a taberei de pictură pentru tineret de la Râpa de Jos, după spusele profesoarei de pictură, va continua cu etapa a II-a, în luna octombrie, cu sprijinul Primăriei.

Primarul Zaharie Şular este încântat de această iniţiativă, dorind să fie mobilizaţi tineri şi din celelalte sate ale comunei.

Prin această nobilă acţiune, pe lângă educaţia estetică a tinerilor, li se dă posibilitatea să-şi descopere aptitudinile, învaţă să se respecte unii pe alţii, să respecte munca ordonată.

Despre această acţiune vom mai vorbi pe larg cu alte ocazii. Noi, cei care ne-am născut şi am trăit pe aceste meleaguri, cu toate tradiţiile frumoase, ne leagă de moşii şi strămoşii noştri, suntem mândri că avem asemenea personalităţi care au dat pentru alţii, fără a primi nimic, doar satisfacţia unei mulţumiri sufleteşti.

Le mulţumim din tot sufletul pentru modul în care au găsit ca spiritul românesc de cultură, dreptate şi creştinism să continue pe aceste meleaguri dragi nouă.

Lasă un comentariu